Πε. Μάι 23rd, 2024

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Μεσολογγίου ανακοίνωσε ο Νίκος Μουρκούσης

Την απόφαση τουνα είναι εκ νέου υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου εξέφρασε την Παρασκευή μέσω ανακοίνωσης ο Νίκος Μουρκούσης, επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Πολιτών», .

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, σε συνάντηση που είχε προ ημερών με μέλη και φίλους της παράταξης, διαπίστωσε ότι η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό «υπάρχει και είναι ύψιστη τιμή και εφαλτήριο να διεκδικήσω εκ νέου την διοίκηση του Δήμου μας και την χρηστή διαχείριση των κοινών, ως υποψήφιος Δήμαρχος».

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2014 είχε χάσει οριακά στον β’ γύρο από τον δήμαρχο Νίκο Καραπάνο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και οι  δύο προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ι. Π. Μεσολογγίου 12/10/18

Πριν από 20 μέρες, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Συνεργασία Πολιτών», με αίσθημα ευθύνης, κάλεσα τα μέλη της παράταξης και τους φίλους σε διαβούλευση ώστε να ξεκαθαρίσουμε το μέλλον της πιο παλαιάς και οργανωμένης δημοτικής παράταξης στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, αλλά και το ρόλο που μπορεί να επωμισθεί ο καθένας μας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας είμαι σε θέση να ανακοινώσω πως τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν είναι:

– Στην έκκληση ανταποκρίθηκε το 80% των μελών, καθώς υπήρξαν αποχωρήσεις και νέες προσχωρήσεις.

-Τα μέλη απέφυγαν δημόσιες συναντήσεις, προκειμένου να αποφευχθούν προσωπικές αντιπαραθέσεις και πικρίες.

–Δεν κατατέθηκαν φιλοδοξίες για την ηγεσία της Παράταξης και όλοι δήλωσαν ενωτικοί στο πρόσωπό μου.

-Καταγράφηκε δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό, η αποχή των νέων από τα κοινά αλλά και η αγωνία τους για το μέλλον. Αποφασίστηκε πως πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός προς αποτροπή περαιτέρω φυγής των νέων και να τους εντάξουμε στην παραγωγική διαδικασία της περιοχής.

Συγκεντρωτικά, η ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου υπάρχει και είναι ύψιστη τιμή και εφαλτήριο για μένα να διεκδικήσω εκ νέου την διοίκηση του Δήμου μας και την χρηστή διαχείριση των κοινών, ως υποψήφιος Δήμαρχος.

Πρέπει λοιπόν, όσοι ανήκουμε στην Παράταξη «Συνεργασία Πολιτών», να τιμήσουμε την ψήφο των συμπολιτών που μας εμπιστεύονται επί σειρά ετών και μας έδωσαν το 49,9% στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Η παράταξή μας, θα είναι σε θέση σύντομα να συνομιλήσει με άτομα, Φορείς και άλλες παρατάξεις, για την ανάκαμψη αυτού του τόπου. Οι όποιες συνεργασίες μας θα στηριχθούν σε προγραμματικές δεσμεύσεις και οι συμπολίτες μας θα κρίνουν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες, να συμπαραταχθούν μαζί μας με στόχο ένα νέο ξεκίνημα στο Δήμο μας, με διαφάνεια, χρηστή διαχείριση, σεβασμό στο δημότη και ανάπτυξη προς όφελος όλων.