Πε. Απρ 25th, 2024

Η Αυτοδιοίκηση ανταποκρίνεται στο κάλεσμα Μητσοτάκη- Δήμαρχοι και περιφερειάρχες δίνουν τους μισθούς τους

Μεγάλη ανταπόκριση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκει η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ, υπουργοί και υφυπουργοί το 50% του μισθού τους στην μάχη της χώρας απέναντι στον κοροναϊό.

Αλληλεγγύη στον αγώνα της χώρας απέναντι στον «αόρατο εχθρό» της πανδημίας του κοροναϊού έχουν εκφράσει και οι αυτοδιοικητικοί της Επικράτειας, προσφέροντας το ήμισυ του μισθού τους για το επόμενο δίμηνο στη μεγάλη μάχη της πατρίδας απέναντι στον φονικό ιό.

Κώστας Αγοραστός: Δίνω το 50% του μισθού μου στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας

Υπέρ της πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού τάχθηκε εξ’ αρχής ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Ο Κώστας Αγοραστός δημοσιοποίησε την προθεσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook που έγραψε χαρακτηριστικά.

«Τάσσομαι έμπρακτα υπέρ της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεισφέρει στη μάχη κατά του κορωνοιού. Για αυτό προσφέρω το 50% του μισθού μου, τους επόμενους δύο μήνες, που θα κατατεθεί στη μάχη κατά του κορωνοιού, στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας».

Μπακογιάννης: Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όσες και όποιες έχει ο καθένας, και στο τέλος να νικήσουμε

Στην μεγάλη μάχη που δίνει η χώρα απέναντι στην πανδημία του κοροναϊού αποφάσισε να συνεισφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, προσφέροντας το 50% της δημαρχιακής του αποζημίωσης.

«Το 50% της αποζημίωσης μου είναι το λιγότερο που μπορώ να προσφέρω στη μάχη κατά του κορωνοιού. Το μέγιστο είναι να είμαστε όλοι εδώ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όσες και όποιες έχει ο καθένας, και στο τέλος να νικήσουμε. Όλοι. Γιατί αυτή η πληγή δεν είναι δική του, δική της ή δική τους. Είναι δική μας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Επιπλέον στον δήμο Αθηναίων ο Μανόλης Καλαμπόκας, Αντιδήμαρχος Υγείας και Παιδείας,  ακολούθησε το παράδειγμα του Κώστα Μπακογιάννη, αποτελώντας το πρώτο μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας που δίνει το 50% του μισθού του για τους επόμενους δύο μήνες.

Απόστολος Τζιτζικώστας: Από αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς

Στο ίδιο πνεύμα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προτίθεται να καταθέσει του ήμισυ του μισθού του από την περιφέρεια, ως ένδειξη αλληλεγγύης στην μεγάλη μάχη.

«Για τους επόμενους 2 μήνες καταθέτω ως Περιφερειάρχης το 50% του μισθού μου στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης σε όλους αυτούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Από αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Περιφέρεια Αττικής

Το παράδειγμα των συναδέλφων του ακολούθησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλη παραχωρώντας το ήμισι του μισθού του για δύο μήνες τον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Το παράδειγμα του Γιώργου Πατούλη ακολούθησε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας, o Χρήστος Θεοδωρόπολουλος, ο Γιώργος Δημόπουλος, ο Θανάσης Αυγερινός καθώς και η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία διέθεσε τον μισθό τηε για τις ανάγκες του ΕΣΥ.

Επιπλέον η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά δήλωσε: «Στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε,πέραν των υπηρεσιών μου ως Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς,καταθέτω για τους επόμενους δυο μηνες(τουλάχιστον),το 50% του μισθού μου,για την αντιμετώπιση των αναγκών που έχουν προκύψει στο Εθνικό σύστημα Υγείας,από την πανδημία. Ενωμενοι θα κερδίσουμε».

Tο 50% της αντιμισθίας που λαμβάνει ως περιφερειάρχης για τους επόμενους δύο μήνες απόφασισε να καταθέσει στο ειδικό ταμείο για την αντιμετώπιση του κοροναϊού ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Φάνης Σπανός: Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμμετέχουμε όλοι. Θεσμικά, αλλά και προσωπικά

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ανακοίνωσε ότι για τους προσεχείς δύο μήνες θα καταθέτει το 50% της αντιμισθίας που λαμβάνει ως περιφερειάρχης, στον ειδικό λογαριασμό αντιμετώπισης της πανδημίας του κοροναϊού.

Εισήγηση Παπαστεργίου να προσφέρουν όλοι οι δήμαρχοι τον μισό μισθό

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου ανακοίνωσε ότι στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα προτείνει να ληφθεί απόφαση προκειμένου οι δήμαρχοι της χώρας να καταθέσουμε το 50% των αποδοχών τους, για τους επόμενους δυο μήνες, στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του covid 19.

«Η κίνηση μας είναι καθαρά συμβολική, αφού όλοι γνωρίζουν πως οι αμοιβές των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτούς που απολαμβάνουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι άλλων βαθμίδων του πολιτικού μας συστήματος. Όμως αυτή που είναι ουσιαστική, είναι η δέσμευση μας πως σε αυτήν την υγειονομική κρίση, κανένας πολίτης δεν θα είναι μόνος», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ζέρβας: Το ελάχιστο στην εθνική προσπάθεια

Το μισό μισθό του στη μάχη καταπολέμησης του κοροναϊού θα προσφέρει για τους επόμενους δύο μήνες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να προσφέρουμε σε αυτήν την εθνική προσπάθεια», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, εξηγώντας «πως η πράξη αυτή είναι συμβολική αλλά και ουσιαστική».

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Οφείλουμε όλοι να συνεισφέρουμε στην εθνική προσπάθεια

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης θα είναι μεταξύ των αυτοδιοικητικών που θα προσφέρουν το 50% του μισθού τους για τους δύο επόμενους μήνες στο ειδικό ταμείο για τον κοροναϊό. «Χαιρετίζω ως πολύ θετική την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις δύσκολες ώρες που περνάμε οφείλουμε όλοι να συνεισφέρουμε με τη μικρή ή τη μεγάλη μας συμμετοχή σε αυτήν την εθνική προσπάθεια», δήλωσε.

Στο Νοσοκομείο Καρδίτσας ο μισθός του Βασίλη Τσιάκου

Το 50% του μισθού του για τους επόμενους δύο μήνες θα δώσει στη μάχη κατά της πανδημίας ο ήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος. Ο Δήμαρχος θα δώσει το μισθό του στο νοσοκομείο Καρδίτσας για να ενισχυθεί το έργο του ιδρύματος.
Σε δήλωση του τονίζει: “ Μετά την πρωτοβουλία του κ. Πρωθυπουργού κάνουμε και εμείς οι αυτοδιοικητικοί το αυτονόητο στην προσπάθεια που καταβάλει όλη η κοινότητα ενάντια στην πανδημία. Προσωπικά καταθέτω το 50 % του μισθού μου για τους επόμενους δύο μήνες στο νοσοκομείο Καρδίτσας. “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”. Όλοι μαζί θα νικήσουμε”

Γιώργος Παπαναστασίου: Είμαστε μαζί με την κοινωνία, δίπλα στην κοινωνία

Υπέρ της πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού τάχθηκε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος δήλωσε: «κάλεσμα ευθύνης δηλώνουμε όλοι παρών. Προσφέρω κι εγώ το 50 % της αντιμισθίας μου στον αγώνα κατά του κορωνοιού. Είμαστε μαζί με την κοινωνία, δίπλα στην κοινωνία. Η προσπάθεια δεν θα σταματήσει μέχρι να σιγουρευτούμε ότι είμαστε όλοι ασφαλείς».

Η δημοτική αρχή Δράμας παρούσα στη μάχη απέναντι στον κοροναϊό

Στο κάλεσμα του πρωθυπουργού ανταποκρίθηκε ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, καλώντας  τους αντιδημάρχους της παράταξης “ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΜΑ”, να διαθέσουν το 50% του μισθού τους .

Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Δράμας αποφάσισαν να διαθέσουν τους μισθούς τους για την αγορά υγειονομικού υλικού για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Με ανάρτησή του στο facebook o δήμαρχος Σπαρτιατών Πέτρος Δούκας ανακοινωσε ότι συντάσσεται με την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλώνοντας ότι: «Και εγώ και πολλά μέλη της Δημοτικής μας αρχής έχουμε ήδη αποφασίσει να δωρίσουμε το 50% των δύο επόμενων μισθών σε κοινωφελείς σκοπούς σχετιζόμενους με τη κρίση».

Την κατάθεση μέρος της δημαρχιακής τους αποζημίωσης ανακοίνωσαν επίσης ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας και ο δήμαρχος Παπάγου Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος.