Πα. Απρ 19th, 2024

Κοροναϊός- Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Μπακογιάννη και Μιχαηλίδου για τις ευάλωτες ομάδες

Τηλεδιάσκεψη με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για Θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αντικείμενο την προστασία ευάλωτων πολιτών από την πανδημία του κοροναϊού και τις συνέπειές της, πραγματοποίησε  ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την έναρξη της συζήτησης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «το ενδιαφέρον σας για τους ευάλωτους συμπολίτες μας είναι δεδομένο» και πιστεύω- πρόσθεσε- ότι «ο Δήμος της Αθήνας έχει τις υποδομές για να ανταποκριθεί και με το παραπάνω στην αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων που βιώνουν αυτοί οι συμπολίτες μας».

«Ίσως είναι και μία ευκαιρία, όπως έχουμε συζητήσει, να προικοδοτήσουμε τον Δήμο της Αθήνας, αλλά και το ελληνικό κράτος, με κάποιες πιο μόνιμες δομές, οι οποίες να μας επιτρέπουν να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα πιο αποτελεσματικά και όταν θα παρέλθει η μεγάλη θύελλα την οποία αντιμετωπίζουμε τώρα», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Μπακογιάννη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος για την προστασία των αστέγων και των χρηστών ναρκωτικών. Έγινε αναφορά στη μέριμνα του Δήμου για την παράδοση προμηθειών στους δικαιούχους του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και γενικότερα σε όλους όσους έχουν ανάγκη λόγω των ειδικών συνθηκών. Συζητήθηκε επίσης η φροντίδα που παρέχεται από τον Δήμο στους τρόφιμους του Γηροκομείου Αθηνών.

Η κ. Μιχαηλίδου ενημέρωσε από την πλευρά της τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το υπουργείο ώστε τα γηροκομεία να στελεχωθούν με γρήγορους ρυθμούς με 500 επιπλέον υπαλλήλους και για τις αποφάσεις όσον αφορά την τρίμηνη παράταση της καταβολής αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων. Η υφυπουργός παρουσίασε ακόμα υπό κατάρτιση πρόγραμμα που προβλέπει την παροχή κουπονιών για αγορές τροφίμων στις οικογένειες που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι πρώτο μέλημα σε όλα τα γηροκομεία της χώρας πρέπει να είναι η απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών κανόνων και των συστάσεων του ΕΟΔΥ, ενώ πρόσθεσε πως οποιαδήποτε ηλικιωμένος εμφανίζει συμπτώματα που παραπέμπουν σε νόσο του αναπνευστικού θα πρέπει να μην έρχεται σε επαφή με άλλους έως ότου διαπιστωθεί εάν είναι φορέας του νέου κορονοϊού.