Πα. Ιούλ 12th, 2024

«Βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών», άρθρο του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Κωνσταντίνου Ζώμπου

Του Κωνσταντίνου Ζώμπου*

Με ολιστική προσέγγιση, τολμηρές αποφάσεις και παρεμβάσεις παντού καταφέρνουμε καθημερινά να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών στον Κεντρικό Τομέα της Αττικής μας. Τα πεπραγμένα μας και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, δείχνουν πως θα κινηθούμε καθόλη τη θητεία, υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά.

Με γνώμονα τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας επιβλήθηκαν μετά από συνεχείς ελέγχους από υπαλλήλους της Διεύθ. Ανάπτυξης και της Διεύθ. Υγειονομικού του Κεντρικού τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής σημαντικά πρόστιμα, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας, κατασχέθηκαν προϊόντα παράνομης πώλησης και κατατέθηκαν μηνύσεις. Αναπόσπαστο μέρος της αποστολής μας είναι να διασφαλιστεί η συμμόρφωση προς τους υγειονομικούς κανονισμούς με την επιβολή στους παραβάτες των προβλεπόμενων από τον νόμο κυρώσεων χωρίς εξαιρέσεις. Δείχνουμε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε φαινόμενα θα μπορούσαν να επηρεάσουν την Υγεία των πολιτών ή να αισχροκερδούν εις βάρος τους.

Μηδενίζουμε την ταλαιπωρία των πολιτών. Η Διεύθυνση Μεταφορών του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας αλλάζει. Θωρακίζεται με όλα τα απαραίτητα εργαλεία , ώστε όλες οι διαδικασίες να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια. Επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες ώστε να παρέχουμε υψηλής ποιότητας και εύκολα προσβάσιμες ψηφιακές υπηρεσίες. Έως το τέλος του 2024 η  Περιφέρεια Αττικής προτίθεται να προχωρήσει σε κατ’ οίκον παράδοση των διπλωμάτων οδήγησης, των αδειών οδήγησης και των πινακίδων ΙΧ αυτοκινήτων χωρίς να υπάρξει οικονομικό βάρος για τους πολίτες.

Το «διαμάντι» του Κεντρικού Τομέα το Πεδίον του Άρεως, έχει πλέον την προσοχή που του αξίζει. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, κι εγώ προσωπικά έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναβάθμιση του Πάρκου. Ήδη έχει ανοίξει η παιδική χαρά στο Πεδίον του Άρεως ύστερα από την συντήρηση που έγινε στα παιχνίδια. Δημιουργούμε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές για μικρούς και μεγάλους.

Αντιμετωπίζουμε ισόρροπα και ανάλογα με τις ανάγκες τους όλους τους Δήμους του Κεντρικού Τομέα. Προγραμματίσαμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση τριών σχολείων αλλά και την ανέγερση ενός ακόμη, σε τέσσερις δήμους και συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας με κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο. Οτιδήποτε αφορά στα παιδιά μας αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Περιφερειάρχη και βρίσκεται στην απόλυτη προτεραιότητα της νέας περιφερειακής αρχής. Επίσης έχουμε ήδη δρομολογήσει την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των 5.000.000,00€ την ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο Άλσος Βεικου στο Γαλάτσι.

*Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής

Δημοσιεύθηκε στο eota που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα Παραπολιτικά στις 6-7