Δε. Φεβ 26th, 2024

Αιχμή Μητσοτάκη για Χάρη Δούκα: Απάντηση στη στεγαστική κρίση δεν είναι να δοθούν τα κλειστά ακίνητα σε συλλογικότητες

Πηγή: iefimerida.grΑιχμή Μητσοτάκη για Χάρη Δούκα: Απάντηση στη στεγαστική κρίση δεν είναι να δοθούν τα κλειστά ακίνητα σε συλλογικότητες – iefimerida.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή για τη στεγαστική κρίση άφησε αιχμές για τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο οποίος είπε πρόσφατα πως θα δώσει αναξιοποίητα κτίρια σε συλλογικότητες να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν, να εκφραστούν.

Ο πρωθυπουργός κατά την πρωτολογία του στη Βουλή είπε πως «πάνω από όλα έχει αξία να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Είναι λάθος ο γενικός αφορισμός ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το ζήτημα της στεγαστικής ακρίβειας. Όλα τα μέτρα πρέπει να είναι κοστολογημένα. Ούτε είναι το Ταμείο Ανάκαμψης το φάρμακο για πάσα νόσο» και στη συνέχεια έκανε αναφορά για τα κλειστά ακίνητα.
«Κλειστά ακίνητα τα οποία ανήκουν σε δήμους. Βεβαίως αλλά να το πείτε και στο δήμαρχο της Αθήνας. Ας διαθέσει τα κλειστά του ακίνητα όχι σε συλλογικότητες, αλλά σε ευάλωτους πολίτες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός».

Το σχόλιο του Νίκου Ανδρουλάκη
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πει στον Χάρη Δούκα να ανοίξει τα κλειστά ακίνητα του Δήμου και να μην τα δίνει σε συλλογικότητες είπε ότι «η αναφορά σας δείχνει ότι δεν το έχετε χωνέψει ακόμα. Σε έναν μήνα να ανοίξει κλειστά σπίτια ο κ. Δούκας είναι δύσκολο. Πέντε χρόνια ο κ. Μπακογιάννης όχι μόνο δεν άνοιξε κλειστά σπίτια, αλλά έκλεισε και τους δρόμους ταλαιπωρώντας τον κόσμο και γι’ αυτό έχασε».

Σημειώνεται πως ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Mega και την Νίκη Λυμπεράκη είχε ερωτηθεί για τις καταλήψεις στα κτίρια, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, «όπου δεν πρέπει να υπάρχουν καταλήψεις να τηρηθεί ο νόμος».
Στη συνέχεια δέχθηκε την ερώτηση αν υπάρχουν και νόμιμες καταλήψεις, με τον ίδιο να απαντά, λέγοντας «υπάρχουν δυσκολίες μεγάλες να βρεθεί χώρος για έκφραση, για πολιτισμό και δραστηριότητες, και εδώ πρέπει και εγώ να δώσω μία ευκαιρία. Εχουμε αρκετά αναξιοποίητα κτίρια, να μπορέσω να δώσω μία ευκαιρία σε συλλόγους, σε συλλογικότητες να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν, να εκφραστούν».