Σα. Μάι 11th, 2024

Οι νέοι στο προσκήνιο, άρθρο της Αφροδίτης Καρακατσούλη

Διανύοντας το 2023 και παρατηρώντας τις μεγάλες πολιτικές μάχες που πραγματοποιήθηκαν και αναμένεται να πραγματοποιηθούν, θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε σαν  ένα έτος ορόσημο για την Ελλάδα.  Με αφετηρία τις Εθνικές εκλογές αλλά και με έντονη την παρουσία και στις τοπικές , παρατηρείται  το φαινόμενο της εκ νέου δραστηριοποίησης περισσότερων νέων, αυτή τη φορά ακόμη και από τη θέση του υποψηφίου. Οι υποψήφιοι αυτοί, στην πλειοψηφία τους εκπροσωπούν τη μεγάλη ομάδα των συνομήλικων τους, ονειρεύονται να αλλάξουν τον τόπο έχουν τις ίδιες ευαισθησίες και όνειρα αφουγκράζονται τις ανησυχίες τους,  και  δίνουν δυναμική απάντηση στην απαξίωση που είχε οδηγηθεί στα χρόνια των μνημονίων η πολιτική ζωή του τόπου.

Φωτεινό  παράδειγμα, οδηγός για το μέλλον, ήταν  η παρουσίαση του ψηφοδελτίου <<Αθήνα Ψηλά>>, του νυν Δημάρχου Αθηναίων Κώστα  Μπακογιάννη, στο συνδυασμό του οποίου, εντάχθηκαν και παρουσιάστηκαν πολλά νεαρής ηλικίας άτομα, πρωτοεμφανιζόμενα στην πολιτική σκηνή.

Ανάμεσα σε αυτά, συγκαταλέγομαι και εγώ καθώς έχω την τιμή να είμαι υποψήφια κοινοτική σύμβουλος για το 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, το μεγαλύτερο σε έκταση και ένα από τα πολυπληθέστερα. Ένα διαμέρισμα που περιλαμβάνει ιστορικές γειτονιές της Αθήνας και με πολλές προοπτικές ανάπτυξης και βελτίωσης των υπαρχουσών συνθηκών.

Κάθε διοικούσα αρχή των Δήμων και των Κοινοτήτων θα πρέπει να έχει ως πρωταρχικό μέλημα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών που εκπροσωπεί. Η καθαριότητα των δημοσίων χώρων, η δημιουργία υποδομών για την μετακίνηση των ΑΜΕΑ και η ασφάλεια των πολιτών, είναι ζητήματα που πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας προς αντιμετώπιση.  Απαιτείται συνεχής ενημέρωση και αποτελεσματική αντιμετώπιση σε θέματα καθημερινότητας, ώστε να επαλειφθούν φαινόμενα κατάληψης διαβάσεων ΑΜΕΑ, πεζοδρομίων, ρύπανσης του περιβάλλοντος και κυρίως καταστροφής δημοτικών υποδομών, όπως κάδων, παιδικών χαρών, κοινοχρήστων χώρων. Προβλήματα όπως τα παραπάνω, λύνονται αρχικά με τη διαπαιδαγώγηση των πολιτών,  αλλά ταυτόχρονα και ο Δήμος μέσω των Κοινοτήτων του, θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί περαιτέρω, χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο, για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Ένα ακόμη μεγάλο  πρόβλημα στο 7ο Διαμέρισμα του Δήμου μας είναι και το κυκλοφοριακό.  Ιδιαίτερα στις ώρες αιχμής πολλοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι. Σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αύξηση των αυτοκινήτων και στην έλλειψη θέσεων πάρκινγκ, με αποτέλεσμα οι διερχόμενοι οδηγοί να σταθμεύουν προσωρινά ακόμα και πάνω στον δρόμο, ή σε δεύτερη σειρά, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία. Ο Δήμαρχός μας εντοπίζοντας έγκαιρα το  πρόβλημα που δημιουργείται  σε όλη την Αθήνα, προχώρησε ήδη  στη δημιουργία και στο σχεδιασμό δημοσίων υπόγειων πάρκινγκ μεγάλης χωρητικότητας, κάνοντας την αρχή με τα εγκαίνια δύο νέων χώρων στην Βαρβάκειο και στην Πλατεία Κλαυθμώνος.  Έτσι οι οδηγοί θα μπορούν με ένα πολύ μικρό αντίτιμο να σταθμεύσουν για όσο χρόνο επιθυμούν, συνδράμοντας έτσι και στην οικονομική ενίσχυση των ταμείων του Δήμου μας. Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να αναζητηθεί και να δημιουργηθεί και για τις γειτονιές μας του 7ου Διαμερίσματος.

Ένα έργο που το θεωρώ έργο πνοής, είναι η ήδη δρομολογημένη έναρξη των εργασιών διπλής ανάπλασης Βοτανικού και γηπέδου Παναθηναϊκού. Ειδικά για την έναρξη των εργασιών στο χώρο του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η περάτωση των οποίων το 2025, θα αλλάξει ολοκληρωτικά το 7ο Διαμέρισμα στο μεγαλύτερο μέρος του, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή που επιδιώκουμε για τους κατοίκους του, γιατί βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της κοινότητάς μας και το πάρκο που θα δημιουργηθεί θα δώσει μία τεράστια ανάσα δροσιάς και πρασίνου, όπου θα μπορούν να παίζουν τα παιδιά μας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης και ξέρει και θέλει και μπορεί να μας οδηγήσει σε μία νέα εποχή για την Αθήνα με περισσότερο πράσινο, με περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες στη διάθεση του πολίτη, με αναβαθμισμένες ιατρικές υπηρεσίες σε κάθε διαμέρισμα, με πρότυπο κτηνιατρείο για όλα τα οικόσιτα ζώα της πόλης, με ασφάλεια και καθαριότητα, με έμφαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό για τη νεολαία μας, αλλά και με ουσιαστικές παρεμβάσεις και δράσεις, για την αντιμετώπιση των πάσης φύσεως διακρίσεων, με προτεραιότητα την ασφάλεια για μας και τα παιδιά μας, με τα σχολεία μας ανθρώπινα και ασφαλή, με ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη για τους συνδημότες μας.

Αυτοί είναι λοιπόν και οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισα να πολιτευτώ.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στους Αμπελοκήπους από όπου δεν έχω φύγει ποτέ. Θεωρώ γειτονιά  μου ολόκληρη την κοινότητα και γνωρίζω τα προβλήματά της.  Είμαι σίγουρη λοιπόν πως με τον συνδυασμό <<Αθήνα Ψηλά>>  και τον Κώστα Μπακογιάννη οδηγό, μπορούμε να πάμε όχι μόνο τη γειτονιά μας αλλά και ολόκληρη την πόλη ακόμα ψηλότερα. Δεσμεύομαι σε αυτή την προσπάθεια και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε το 7ο  Διαμέρισμά μας πρότυπο του Δήμου μας.

Από μας πρώτα εξαρτάται να αλλάξει η ποιότητα ζωής μας.  Είμαι εδώ για να συμμετάσχω με γνώμονα το κοινό καλό με αλληλεγγύη και πάθος για προσφορά

Για να διεκδικήσω το αυτονόητο  μία κοινωνία που να προβλέπει τις ανάγκες του πολίτη πριν χρειαστεί

Αφροδίτη Καρακατσούλη Υποψήφια Κοινοτική Σύμβουλος  7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων <<ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ>> Κώστας Μπακογιάννης