Τε. Μάι 8th, 2024

Χρήστος Βλάχος: Να μην ανακοπεί η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Παιανίας

Βρισκόμαστε πλέον μερικές ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. Εκλογών που θα αναδείξουν την δημοτική αρχή η οποία θα αναλάβει για την επόμενη 5ετια την διοίκηση και τις τύχες του Δήμου μας.

Στις προηγούμενες εκλογές, το 2019, ο Δήμος Παιανίας γύρισε σελίδα.
Όχι η Παιανία, ούτε τα Γλυκά Νερά.
Ο Δήμος Παιανίας στο σύνολό του, ως ενιαίος δήμος για πρώτη φορά από τη σύστασή του.

Με τη νέα διοίκηση του Δημάρχου Ισίδωρου Μάδη το 2019 επήλθε μία αλλαγή σε επίπεδο νοοτροπίας. Κατέστησε σαφές, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος, πως δεν ήταν “μια από τα ίδια”, αλλά κάτι διαφορετικό. Κάτι νέο. Δεν υπολόγισε τον τοπικισμό, ο οποίος υπάρχει έντονος στις κοινωνίες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας. Δεν ενήργησε μετρώντας τις συνέπειες.

Έθεσε ξεκάθαρους στόχους.
Τη δημιουργία ενός Δήμου σύγχρονου με υποδομές για τους πολίτες.
Έτσι ενήργησε με ένα συνολικό πρόγραμμα, το οποίο έθετε σε προτεραιότητα την κάλυψη των ελλείψεων που υπάρχουν στις δύο ενότητες.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο Δήμος Παιανίας έχει αλλάξει. Είναι ένας δήμος με υπηρεσίες που λειτουργούν. Ένας Δήμος με έργα σε κάθε σημείο του. Ένας Δήμος με σεβασμό στους δημότες.

Αλλά το κυριότερο είναι ένας Δήμος με μέλλον.

Κατά την τετραετία αυτή εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις για έργα ύψους περίπου 60.000.000 ευρώ. Σε αυτά δεν υπολογίζονται εκατοντάδες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών ή τον ευπρεπισμό του Δήμου.

Η Διοίκηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει ζητήματα δύσκολα. Εξασφάλισε χρηματοδότηση 2.600.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει στα Γλυκά Νερά το έργο της αποχέτευσης, το οποίο τόσο ανάγκη έχει η περιοχή μας.

Το έργο οδοποιίας έχει προκηρυχθεί και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο της πόλης και να επανέλθει η καθημερινότητα των κατοίκων, οι οποίοι ταλαιπωρούνται κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου.

Στην Παιανία διασώθηκε η χρηματοδότηση για το έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων που είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του μετά την έκπτωση του εργολάβου. Σύντομα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και προχωρά η προκήρυξή του για την κατασκευή 60 περίπου χλμ αγωγών σε όλη την πόλη.

Πολλά έργα έχουν ολοκληρωθεί και πολλά ακόμα είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Η λίστα είναι μακριά: πλατείες, παιδικές χαρές, αθλητικοί χώροι, ένα νέο σχολείο, διανοίξεις, αγροτική και αστική οδοποιία, τηλεμετρία, οδική ασφάλεια, ηλεκτροκίνηση, δημοτική συγκοινωνία.
Το διακύβευμα αυτών των εκλογών λοιπόν είναι ένα.

Να μην ανακοπεί η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Παιανίας.

Να ολοκληρωθούν όλα τα έργα και να δρομολογηθούν τα νέα. Μόνο στη ΔΕ Γλυκών Νερών είναι έτοιμες εννέα εμβληματικές μελέτες. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στη ΔΕ Παιανίας. Ισότιμα.

Στοίχημα μας λοιπόν είναι μαζί με τον Δήμαρχο Ισίδωρο Μάδη να ολοκληρώσουμε το έργο που σχεδίασε και δρομολόγησε προσεκτικά.

Με προτεραιότητα στις υποδομές του Δήμου, τους κοινόχρηστους χώρους και τα σχολεία.

Ζητάμε λοιπόν και πάλι τη στήριξη των πολιτών του Δήμου Παιανίας για να κερδηθεί το στοίχημα αυτό στις 8 του Οκτώβρη.

Χρήστος Βλάχος
συνταξ. Δικαστικός Επιμελητής
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παιανίας