Τε. Ιούν 12th, 2024

Γιάννης Βουτσινάς: Το όραμά μου για τα νησιά μας

Η ενδυνάμωση των νησιών και των άλλων παράκτιων περιοχών της Αττικής, αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.

Είναι μια πρόκληση για μένα, ως υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου με το συνδυασμό «ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» του Νίκου Χαρδαλιά, να δουλέψω στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο για το στολίδι, το κόσμημα της Αττικής, τα νησιά της.

Οι νησιωτικές αλλά και γενικότερα οι πιο απομακρυσμένες και αραιοκατοικημένες περιοχές της Περιφέρειάς μας, θα πρέπει να αποκτήσουν μια νέα δυναμική, που θα δώσει ώθηση στην επιχειρηματικότητα και θα προωθήσει την κοινωνική συνοχή.

Με στόχο την ισόρροπη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη στα νησιά της Αττικής, δεσμεύομαι να λειτουργήσω αποφασιστικά και αποτελεσματικά και να κάνω όχι ό,τι μπορώ, αλλά ό,τι πρέπει.

Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Αττική και μεγάλο εφόδιο για τους κατοίκους της.

Οι πόροι προς αξιοποίηση, οι οποίοι μπορούν να πετύχουν ανάπτυξη και να διασφαλίσουν οικονομική ευημερία για τους πολίτες της είναι:

α) Η ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και διασύνδεση του αγροτοδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό και την εστίαση, ώστε η Αττική να αποκτήσει το branding της.

β) Η προώθηση του θεματικού τουρισμού και η ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών και αρχαιολογικών μνημείων και σημείων που θα λειτουργούν ως πόλος έλξης, ανάπτυξης και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.
Το έργο είναι δύσκολο, και θα απαιτηθούν μεγάλες προσπάθειες, αλλά όλοι ξέρουμε ότι τα όνειρα είναι φτιαγμένα από σκληρή δουλειά.

Βασικοί άξονες ενός προγραμματικού πλαισίου θέσεων και αρχών για την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής, επί τη βάσει των προγραμματικών θέσεων του Συνδυασμού μας, που εδράζονται οι προσπάθειές μας, με δράσεις, πρωτοβουλίες και έργα, είναι μεταξύ άλλων:

• Ολοκλήρωση όλων των σε εξέλιξη έργων και επιτάχυνση της ένταξης των υπό ένταξη για χρηματοδότηση με παράλληλη ωρίμανση έργων που εκκρεμούν

• Ένα πλέγμα υποδομών που θα συνιστούν εφόδια για κάθε νησί, για κάθε δήμο ώστε ένα μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, να αξιοποιήσει ευκαιρίες, να πετύχει αποτελέσματα μετρήσιμα για την ανάπτυξη του τόπου και την ευημερία των πολιτών του.

• Ένα πλέγμα πρωτοβουλιών και άυλων επενδύσεων για κάθε νησί, για κάθε δήμο ώστε εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες και επιχειρηματίες να έχουν ευκαιρίες για νέες βιώσιμες δουλειές και καλοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης.

• Ένα πλέγμα ενεργητικών πολιτικών αλληλεγγύης, υποστήριξης και ενίσχυσης των ευπαθών ομάδων, των αδυνάμων στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και της πρόληψης.

• Ένα πλέγμα έργων και δομών πολιτικής προστασίας για την ζωή και την περιουσία των κατοίκων, ενισχύοντας την τοπική αυτοδιοίκηση και τον εθελοντισμό.

• Ένα πλέγμα δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης, πράσινης και κυκλικής οικονομίας, διαχείρισης στερεών αποβλήτων και ανακύκλωσης που θα εδραιώνουν μια νέα κουλτούρα στους πολίτες και ένα βιώσιμο μέλλον στον τόπο μας.

• Ένα πλέγμα πρωτοβουλιών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την καινοτομία για υψηλές υπηρεσίες προς τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών.

• Ένα πλέγμα παρεμβάσεων για τη στήριξη των νέων και των γυναικών, προκειμένου να ενθαρρυνθεί η μόνιμη παρουσία τους στα νησιά μας και να αντιμετωπιστεί η δημογραφική συρρίκνωση.

-Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ Π.Ε.ΝΗΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΘΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ