Κυ. Απρ 28th, 2024

Στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Το Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στην περιοχή του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και ειδικών εργαλείων χρηματοδότησης (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.τ.λ.π.) έργα, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 50,9 εκ. ευρώ εκ. ευρώ. Παράλληλα τα υπό δημοπράτηση έργα ανέρχονται στα 50,487, ενώ υπάρχουν έργα μεσοπρόθεσμης ωρίμανσης με προϋπολογισμό 9,9 εκ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Πατούλης συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Χ. Στάθη τον Αντιπεριφερειάρχη Λ. Κοσμόπουλο, τον Διευθυντή Τεχνικών έργων Α. Καλογερόπουλο, τη Διευθύντρια Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Α. Δεληγιώργη, αντιδημάρχους και στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου επισκέφθηκε το Κτιριακό Συγκρότημα Γυμνασίου της Δημοτικής Ενότητας Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας, στο οποίο με βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ανακατασκευής, αποκατάστασης και επαναλειτουργίας με χρηματοδότηση ύψους 1.239.000 €, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020». Στη συνέχεια μετέβη στο σημείο όπου θα ξεκινήσει η νέα χάραξη της Παλαιάς Εθνικής Οδού, ένα έργο που πρόκειται να κοστίσει 47 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2023. Το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και θεωρείται νευραλγικής σημασίας, καθώς με την ολοκλήρωση του αφενός θα γίνει πιο ασφαλής και πιο σύγχρονος ο δρόμος, αφετέρου θα μειωθεί σημαντικά η απόσταση που συνδέει τα ορεινά χωριά-Ερυθρές και Βίλια με τη Μάνδρα.

Επίσης επισκέφθηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ο.Τ. 11 στη θέση «Βαλαρία» της Δημοτικής Κοινότητας Μάνδρας, ένα έργο που κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας προϋπολογισμού 785.000 € Ο Γ. Πατούλης πραγματοποίησε επίσης επίσκεψη στα Δημοτικά Καταστήματα Ερυθρών και Βιλίων, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους τοπικών φορέων αλλά και αγροτικών συνεταιρισμών. Η Περιοδεία του Περιφερειάρχη ολοκληρώθηκε σε κεντρικό καφέ της Περιοχής όπου είχε συνάντηση με πολίτες και εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Κατά την επίσκεψή του στα έργα και στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας τον κ. Πατούλη συνόδευαν, εκτός από το ΔήμαρχοΧ. Στάθη,ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος, ο Διευθυντής Τεχνικών έργων Α. Καλογερόπουλος, η Διευθύντρια Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Α. Δεληγιώργη. Στην εκδήλωση που έγινε σε κεντρικό καφέ της Μάνδρας παρέστησαν επίσης οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με την παράταξη Νέα Αρχή για την Αττική, Δ. Καμπόλης, Τ. Μπουραΐμης, Ό. Τσούλφα, ο Β. Λιάκος Βουλευτής της ΝΔ, οι Αντιδήμαρχοι Μ. Σακελλάρη, Σ. Αργυρίου και Κ. Φράγκος.

Γ. Πατούλης: Ο Δήμος Μάνδρας Ειδυλλίας θωρακίζεται με έργα που δεν είχαν γίνει για δεκαετίες

Ερυθρές

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στις Ερυθρές αρχικά επισκέφθηκε το κτιριακό Συγκρότημα του Γυμνασίου Ερυθρών στο οποίο είναι σε εξέλιξη τα έργα ανακατασκευής για αποκατάσταση και επαναλειτουργία του. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και Φορέας Υλοποίησης είναι η Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Το συνολικό κόστος της επιλέξιμης δαπάνης είναι 1.239.000,00 € και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο του 2024. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων και αγροτικών συνεταιρισμών, στο δημοτικό κατάστημα Ερυθρών, όπου τον υποδέχθηκε θερμά ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ερυθρών Δ. Παγώνης και τον ευχαρίστησε για όσα έχει κάνει για τις Ερυθρές και συνολικά την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Χ. Στάθης αφού τον καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη τον χαρακτήρισε «συνεργάτη και φίλο που είναι διαχρονικά δίπλα στο δήμο και στους κατοίκους του». Στη συνέχεια εστίασε στην επισκευή του σχολείου το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως ένα έργο υψίστης σημασίας για την περιοχή, καθώς, όπως ανέφερε, μέχρι τώρα οι μαθητές αναγκάζονται να μετακινούνται χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους. «Η ανακατασκευή και η λειτουργία του σχολείου ήταν μια ανάγκη απέναντι στην οποία ο Περιφερειάρχης και τα στελέχη του, μαζί με της ΚΤΥΠ ΑΕ ανταποκρίθηκαν θετικά με έργα και πράξεις. Για 8 χρόνια το σχολείο παρέμενε κλειστό λόγω ακαταλληλότητας. Οι μαθητές δε θα ταλαιπωρούνται πλέον και θα έχουν ένα ανανεωμένο και σύγχρονο σχολικό συγκρότημα».

Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στις ενεργειακές αναβαθμίσεις, στην ανάγκη ωρίμανσης μελετών προκειμένου να ενταχθούν έργα στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση του οδοφωτισμού με led στο Δήμο Μάνδρας τονίζοντας πως έχει εγκριθεί η σχετική μελέτη, υπάρχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση και είμαστε στην τελική ευθεία για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων επισήμανε ότι με πρωτοβουλίες και ενέργειες της παρούσας διοίκησης και του ΕΔΣΝΑ έχουν εξασφαλιστεί από ευρωπαϊκά κονδύλια 200 εκ. ευρώ για τη δωρεάν παροχή στους δήμους ειδικών καφέ απορριμματοφόρων και κάδων συλλογής βιοαποβλήτων. Το παραγόμενο εδαφοβελτιωτικό προϊόν παρέχεται δωρεάν στους πολίτες προς χρήση, ενώ έκανε γνωστό ότι σύντομα θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ερυθρών για τη δωρεάν διανομή εδαφοβελτιωτικού και στους αγρότες της περιοχής.

Ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερυθρών Κ. Χύτας χαρακτήρισε ως σημαντική την προσφορά του εδαφοβελτιωτικού, όπως και τη συνδρομή της περιφέρειας στη διάνοιξη αγροτικών δρόμων για τη διευκόλυνση στην πρόσβαση στις αγροτικές καλλιέργειες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία με το δήμο, προσθέτοντας ότι «δόθηκε βάρος σε περιοχές όπως οι Ερυθρές και το Κριεκούκι καθώς τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν γίνει έργα. Στην παρούσα φάση είναι σε εξέλιξη, όπως τόνισε, μια μελέτη αποχέτευσης όμβριων (προϋπολογισμός 693.5230) με φορέα υλοποίησης τη «Νέα Μητροπολιτική Αττική. Η μελέτη βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης της και θα παρουσιαστεί σύντομα. Ο κ. Κοσμόπουλος αναφέρθηκε και σε ζητήματα που αφορούν στην προσβασιμότητα στο αγροτικό οδικό δίκτυο τονίζοντας ότι, παρά το γεγονός ότι δεν είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας η Περιφέρεια συνέβαλλε στη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των αγροτών στις καλλιέργειες τους. Επισημαίνεται πως τόσο το κτήριο που στεγάζει το Δημοτικό κατάστημα Ερυθρών, όσο και εκείνο των Βιλίων αναβαθμίζονται ενεργειακά με χρηματοδοτήσεις που έχουν εξασφαλιστεί μέσω του ΠΕΠ 2014 -2020.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά και στην κατασκευή της νέας χάραξης και βελτίωσης της υφιστάμενης στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Θηβών (Π.Ε.Ο.Α.Θ.) η οποία έχει προϋπολογισμό 46.700.000 € και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020» και ίδιους πόρους. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι με τη νέα χάραξη και το νέο σχεδιασμό ο δρόμος γίνεται ασφαλέστερος, τόσο για τη μετακίνηση των πολιτών, όσο και για την προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ θα συνδέει ταχύτερα τα χωριά με τον αστικό ιστό.

Επιπλέον μειώνει τις αποστάσεις μεταξύ Ερυθρών και Βιλίων και παρακάμπτει το ρέμα Σούρες.Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κατασκευή του Γηπέδου ποδοσφαίρου στη θέση «Βαλάρια» το οποίο έχει ολοκληρωθεί και είχε προϋπολογισμό 785.000 ευρώ. Το έργο είχε ξεκινήσει από τον προηγούμενη διοίκηση αλλά για διάφορους λόγους είχε καθυστερήσει η ολοκλήρωση του. Με ενέργειες της σημερινής διοίκησης το έργο έχει ολοκληρωθεί.

 

Βίλια

Στη Δημοτική Κοινότητα υποδέχθηκε τον κ. Πατούλη ο Πρόεδρος Κ. Μακρυνόρης ο οποίος τον ευχαρίστησε για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στο δήμο και εστίασε στο έργο της ανάπλασης των Βιλίων. Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Κοσμόπουλος, ενημέρωσαν τον κ. Μακρυνόρη και τους παρευρισκόμενους ότι είναι εγκεκριμένη η μελέτη και είναι προς δημοπράτηση η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Βιλίων με το ποσό των 3,8 εκ. ευρώ. Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι έχει ζητήσει από τα στελέχη της περιφέρειας να τρέξουν τις διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου και ότι το επόμενο δεκαήμερο ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις στις Περιοχές του Πόρτο Γερμενού, των Βιλίων και των Ερυθρών. Τόσο στα Βίλια, όσο και στις Ερυθρές ο Περιφερειάρχης συνομίλησε με πολίτες, καταστηματάρχες και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Χ. Στάθης και ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Κοσμόπουλος προχώρησαν στις παρακάτω δηλώσεις:

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Μαζί με τον Δήμαρχο Χρήστο Στάθη επισκεφθήκαμε τα έργα που είναι σε εξέλιξη και ενημερωθήκαμε και για εκείνα που είναι σε διαδικασία ωρίμανσης. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί ένα σχολείο, το Γυμνάσιο στις Ερυθρές, στην εσχατιά της Περιφέρειας Αττικής, ανακατασκευάζεται και το Μάρτιο αναμένεται να παραδοθεί στους μαθητές. Παράλληλα, προχωρούν οι ενεργειακές αναβαθμίσεις δημαρχιακών κτιρίων και σχολείων, μεγάλα έργα υδρορροής και ασφαλτοστρώσεων ενώ προχωρά το έργο που αφορά στην παλαιά Εθνική Οδό, το οποίο πλέον μπαίνει σε δημοπράτηση. Στόχος μας είναι ο συγκεκριμένος δρόμος να γίνει πιο ασφαλής και πιο σύγχρονος. Επιπλέον προχωρούν έργα που σχετίζονται με το φωτισμό της περιοχής και τα οποία βρίσκονται ένα στάδιο πριν δημοπρατηθούν. Επομένως, μιλάμε για μία σειρά σημαντικών έργων τα οποία σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών, της πόλης και του οδικού δικτύου. Μιλάμε για έργα βελτίωσης της ζωής των πολιτών, έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες τους και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις αθλητικές υποδομές. Στο πλαίσιο της περιοδείας επισκεφτήκαμε και αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες έχουν αναβαθμιστεί ή πρόκειται να αναβαθμιστούν. Με την καλή συνεργασία που έχουμε με το δήμο, τη δημοτική αρχή, την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είμαστε σε θέση να απορροφήσουμε πόρους έτσι ώστε να γίνουν σημαντικά έργα ζωτικής σημασίας, για την περιοχή. Το μέλλον είναι φωτεινό, μέσα από τη δουλειά μας μπορούμε πλέον όλοι μαζί να είμαστε αισιόδοξοι ότι τα καλύτερα έρχονται. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω και το συνεργάτη μου, τον Λευτέρη Κοσμόπουλο, πού είναι ο Αντιπεριφερειάρχης της περιοχής, καθώς επίσης και τις υπηρεσίες μας χάρη στις προσπάθειες των οποίων, μπορούμε και κοιτάμε στα μάτια τους πολίτες του δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας.

 

Δήμαρχος Χ. Στάθης

Είχαμε τη χαρά σήμερα να υποδεχτούμε το φίλο, θα έλεγα πρώτα, και μετά Περιφερειάρχη Αττικής τον Γιώργο Πατούλη, όπου μαζί ελέγξαμε όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη σε όλη την έκταση του δήμου, από τις Ερυθρές έως τη Μάνδρα. Ήθελα να τον ευχαριστήσω γιατί είναι αρωγός στην προσπάθεια που έκανε ο δήμος μας να σταθεί στα πόδια του και να ανακάμψει μετά από τις πλημμύρες του 2018 και την πυρκαγιά του 2021.

 

Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος

Με μεγάλη χαρά περιοδεύσαμε στο δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας, συνοδευόμενοι από τον φίλο Χρήστο Στάθη προκειμένου να αναδείξουμε τα έργα τα οποία έχουμε υλοποιήσει στη θητεία μας, τα οποία βασίζονται σε συγκεκριμένους άξονες. Αυτοί οι συγκεκριμένοι άξονες αφορούν αρχικά στην προστασία από φυσικές καταστροφές μιας που ο Δήμος έχει υποφέρει πάρα πολύ και από πλημμύρες και από πυρκαγιές στο παρελθόν. Για αυτό το λόγο θέλαμε να αναδείξουμε τα έργα και τις μελέτες που έχουν γίνει για την προστασία της περιοχής από τέτοιου είδους ακραία καιρικά φαινόμενα. Μία άλλη δέσμη έργων, αφορά στην οδική ασφάλεια. Πήγαμε εκεί που θα ξεκινήσει η νέα χάραξη της Παλαιάς Εθνικής Οδού, ένα έργο που πρόκειται να κοστίσει 47 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2023. Τέλος, ένας άλλος άξονας είναι το περιβάλλον. Για αυτό το λόγο επισκεφτήκαμε τις Ερυθρές, όπου το κτήριο των Ερυθρών, όπως και εκείνο των Βιλίων θα αναβαθμιστούν ενεργειακά με κονδύλια της περιφέρειας Αττικής, ενώ παράλληλα στην περιοχή των Ερυθρών, μαζί με το συνεταιρισμό ξεκινάμε μία νέα συνεργασία όπου το κομπόστ πρώτης ποιότητας που παράγεται από τον ΕΔΣΝΑ, θα δίδεται στους παραγωγούς για να το αξιοποιούν για τις καλλιέργειές τους χωρίς να απαιτείται μα να χρησιμοποιούν λιπάσματα. Πραγματοποιήσαμε μια μεγάλη περιοδεία, γιατί είναι και μεγάλος ο δήμος, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι δείξαμε έμπρακτα στους πολίτες ότι είμαστε δίπλα τους και θέλουμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την ποιότητα της ζωής τους.

Δείτε σχετικό Βίντεο στο παρακάτω link:

Ακολουθεί αναλυτική παρουσίαση των έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Μάνδρας –Ειδυλλίας

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ

1. Βελτίωση χάραξης και διαπλάτυνση της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θηβών στο τμήμα Μάνδρα-Οινόη (από Χ.Θ. 0+100 έως Χ.Θ. 5+0,85,61) και αποκατάσταση των φθορών της υφιστάμενης Π.Ε.Ο. στο τμήμα από Νέα Ζωή Μάνδρας έως Αγία Σωτήρα (από Χ.Θ. 5+500 έως Χ.Θ. 9+000), 24.490.000 ευρώ
2. Αποκατάσταση ζημιών οδοποιίας και πεζοδρομίων στη Δ.Κ. Μάνδρας του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας λόγω θεομηνίας, 4.350.000
3. Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο Ο.Τ. 11 στη θέση «Βαλαρία» της Δ.Κ. Μάνδρας, 785.000 €
4. Ειδικοί κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών (200 κάδοι ανακύκλωσης μεταλλικών και στερεών αποβλήτων)

ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΑ
1. Κτιριακό Συγκρότημα Γυμνασίου της ΔΕ Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας, ανακατασκευή για αποκατάσταση και επαναλειτουργία του υφιστάμενου κτιρίου, 1.239.000 € (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020»)

2. Οριοθέτηση, διευθέτηση και έργα ανάσχεσης ρεμάτων Σούρες και Αγίας Αικατερίνης ανάντι πόλεως Μάνδρας, 2.000.000
3. Μελέτη έργων αποχέτευσης όμβριων Δ.Ε. Ερυθρών, 693.523(φορέας υλοποίησης «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.»)
4. Αναθεώρηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης Δ. Βιλίων, 1.655.794 €
5. Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων δημοτικών καταστημάτων Ερυθρών-Βιλίων, 430.623 € (πόροι ΕΣΠΑ-ΠΕΠ Αττικής)
6. Ενεργειακή αναβάθμιση και την εξοικονόμηση ενέργειας του δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου Μάνδρας, 5.600.000 €
7. Διαχείριση φερτών υλικών από την πλημμύρα στις 15/11/2017, που βρίσκονται εντός του λατομείου «Τιτάν», 5.852.552 (φορέας υλοποίησης «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.»)
8. Σύνταξη μελέτης για την άρση επικινδυνότητας του παραλιακού τμήματος Αλεποχώρι προς Σχοίνο, 300.000 (διαδημοτικό)
9. Απαλλοτριώσεις του έργου «Βελτίωση χάραξης και διαπλάτυνση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών στο τμήμα Μάνδρα-Οινόη», 1.500.000 (διαδημοτικό)
10. Δαπάνες απαλλοτριώσεων για το έργο «Κατασκευή νέας χάραξης και βελτίωση υφιστάμενης στην Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θηβών (β’ τμήμα)», 2.000.000 (διαδημοτικό)

ΥΠΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
Μελέτη για την ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων της Δ.Κ. Μάνδρας με ταυτόχρονη αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από αμίαντο και κατασκευής των συνδέσεων, 256.640

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΜΕΝΑ
1. Κατασκευή νέας χάραξης και βελτίωση υφιστάμενης στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Θηβών (Π.Ε.Ο.Α.Θ.) (Β’ τμήμα), 46.700.000 € (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020» και ίδιοι πόροι)
2. Μελέτη φραγμάτων ανάσχεσης πλημμύρας και συγκράτησης φερτών λεκάνων απορροής περιοχής πυρκαγιάς Βιλλίων 2021, 1.852.240 (πόροι Π.Δ.Ε.)
3. Μελέτη φραγμάτων ανάσχεσης πλημμύρας και συγκράτησης φερτών λεκάνων απορροής περιοχής πυρκαγιάς Γερανείων, 942.392 (πόροι Π.Δ.Ε.)
4. Μελέτη της αντιπλημμυρικής προστασίας στη Μάνδρα Αττικής, 737.000 €

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
1. Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Βιλίων, 3.800.000€
2. Υδραυλική μελέτη και μελέτη οριοθέτησης ρέματος στην περιοχή Παπακώστα του Δήμου Μάνδρας από εκτροπή προς τον Χ. Σαρανταπόταμο (Βιβεχρώμ) έως Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, 37.198€
3. Ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας – Ερυθρών – Οινόης, 5.581.602 €
4. Προμήθεια υλικών για αναβάθμιση αθλητικών χώρων Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας για το γήπεδο ποδοσφαίρου της Δ.Ε. Ερυθρών, 195.000€