Πε. Απρ 25th, 2024

Με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Μητροπόλεως Γλυφάδας τιμήθηκε ο Γιάννης Κωνσταντάτος

Δείτε μια έκφανση μόνο αυτής της μεγάλης του προσφοράς που είχε ως αποτέλεσμα και τη μέγιστη τιμή στο πρόσωπό του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης

Το γεγονός ότι ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτοςείναι “παρών” -με επιτυχία- σε όλα τα “καυτά” θέματα του δήμου του και παράλληλα πραγματοποιεί ένα ευρύτερο, πολύ σημαντικό, κοινωνικό έργο, είναι πραγματικά εντυπωσιακό και του αξίζουν συγχαρητήρια.

Δείτε μια έκφανση μόνο αυτής της μεγάλης του προσφοράς που είχε ως αποτέλεσμα και τη μέγιστη τιμή στο πρόσωπό του από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης κ.κ. Αντώνιο:

«Μεγιστη τιμή στο πρόσωπο μου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ Αντώνιο.

Στην επέτειο των 101 χρόνων από το Ταφικό Έθιμο στα Σούρμενα και κατά τη διοργάνωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων με βαθιά συγκίνηση παρέλαβα από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης κ.κ. Αντώνιο ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς μου απένειμε το Χρυσό Τίμιο Σταύρο μετά Αστέρος των Αγίων και Ενδόξων Αυγούστων και Ισαποστόλων, Κωνσταντίνου Άνακτος του Μεγάλου και της μητρός αυτού θεοσέπτου Βασιλομήτορος Ελένης, συνοδευόμενο με Μέγα Αρχιερατικό Πιττάκιον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου.

Η απονομή έγινε σε ειδική τελετή κατά την οποία με έχρησαν Μέγα Ευεργέτη της Τοπικής Εκκλησίας και της Ιεράς Μητροπόλεως ως αναγνώριση της προσφοράς μας, καθώς στο πλαίσιο συμφωνίας που έχουν πραγματοποιήσει ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης με τη Μητρόπολη πρόκειται να κατασκευαστεί νέο Κειμηλιαρχείο και Επισκοπείο καθώς και Ιερός Ναός προς τιμήν των Αγίων Ιατρών και της Ζωοδόχου Πηγής για την θεραπεία της νόσου του καρκίνου, στα δύο οικόπεδα που διαθέτει ο Δήμος στο Ελληνικό, εντός του αεροδρομίου, πλησίον των Ιερών Ναών της Αγίας Τριάδας και της Αγίας Παρασκευής.

Η απλόχερη προσφορά μας αναγνωρίστηκε από τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος στο πρόσωπο του Δημάρχου, τίμησε και το λαό του Ελληνικού και της Αργυρούπολης που αγκαλιάζουν πραγματικά την Μητρόπολη και την Εκκλησία μας.

Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη θρησκευτική διάκριση που μου απονέμεται. Πρόσφατα, κατά την επίσκεψή μου στην Αίγυπτο, η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδωρος Β’ μου απένειμε τον Αστέρα Μεγαλοσταύρου Τάγματος του Αγίου Μάρκου, αναγνωρίζοντας τη δυνατότητα που έδωσα στους Αιγυπτιώτες να στεγαστούν στο φιλόξενο Δήμο μας σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

Στη συνέχεια ζήσαμε για μια ακόμη χρονιά με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και την πρέπουσα τιμή το Ταφικό Έθιμο. Ανήμερα της Κυριακής του Θωμά, οι Πόντιοι των Σουρμένων τίμησαν τους κεκοιμημένους προγόνους τους, σύμφωνα με τα ήθη – έθιμα και τις παραδόσεις τους.

Θερμά συγχαρητήρια στην Ένωση Ποντίων Σουρμένων και φυσικά στους εκατοντάδες Σουρμενιώτες που τίμησαν το έθιμο για τους ανθρώπους μας που δεν έφυγαν ποτέ από κοντά μας», γράφει ο Γιάννης Κωνσταντάτος.