Πε. Απρ 25th, 2024

Περιφέρεια Κρήτης: Συμμετοχή σε συνέδριο για τον «Πολιτισμό και τον Αειφόρο Τουρισμό» στη Μαγιόρκα

Σε συνέδριο για τον «Πολιτισμό και τον Αειφόρο Τουρισμό» που πραγματοποιήθηκε στη Μαγιόρκα, στο πλαίσιο της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CRPM, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης.

Στο συνέδριο στη Πάλμα της Μαγιόρκα (νησιωτική Περιφέρεια Βαλεαρίδων της Ισπανίας) προήδρευσε ο  Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης επί Ευρωπαϊκών – Διεθνών Θεμάτων και Αντιπρόεδρος CPMR για την Ενέργεια και το Κλίμα Γιώργος Αλεξάκης.

Ο οργανισμός (CRPM) των Ευρωπαϊκών Παραθαλάσσιων και Νησιωτικών Περιφερειών έχει δραστηριοποιηθεί στην υποστήριξη της Διακήρυξης της Γλασκόβης για το Κλίμα και ειδικότερα για την επίδραση στον Τουρισμό.

Ο Γιώργος Αλεξάκης μεταξύ άλλων στην ομιλία του, επεσήμανε ότι «ο Τουριστικός τομέας και η  Κλιματική Αλλαγή αποτελούν δύο αλληλεξαρτώμενους παράγοντες στη Μεσόγειο για την οικονομική ανάπτυξη των Περιφερειών».

Επίσης, ενημέρωσε τις Περιφέρειες – μέλη ότι η Διαμεσογειακή Επιτροπή της CRPM συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ειδικότερα με τη DG GROW για την εφαρμογή του Transition Pathway (μονοπάτι μετάβασης) για τον Αειφόρο και Ανθεκτικό Τουρισμό στις Περιφέρειες.

Η CRPM εργάζεται μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε επίκαιρα και ενδιαφέροντα θέματα όπως τα Παρατηρητήρια Βιώσιμου Τουρισμού στη Μεσόγειο, η φέρουσα ικανότητα των παράκτιων Περιφερειών της Μεσογείου, η ολιστική προσέγγιση ανάπτυξης και διατήρησης του οικο-περιβάλλοντος και των προστατευόμενων περιοχών κλπ.