Πε. Απρ 25th, 2024

Ομόφωνα ο Βαγγέλης Ζάχαρης νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

Στην εκλογή νέου προέδρου προχώρησε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ατλαντίς στο Ηράκλειο.

Μετά την παραίτηση του απερχόμενου Προέδρου Παύλου Μπαριτάκη, ο οποίος αποχώρησε οικειοθελώς για να πολιτευτεί, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, πρότεινε για την θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ευάγγελο Ζάχαρη.

Εργαστήρι στελεχών το Περιφερειακό Συμβούλιο

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης είναι ένα εργαστήρι παραγωγής στελεχών. Ανθρώπων που μπορούν και τιμούν τον τόπο απ’ οποιαδήποτε παράταξη κι αν προέρχονται. Είναι τιμή για ένα περιφερειακό συμβούλιο να έχει τόσο ικανά στελέχη. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Έχουμε σφυρηλατήσει την ενότητα. Μια ενότητα που υπηρετεί το συγκρητισμό, την ανάπτυξη, την προάσπιση της εργασίας και την κοινωνική συνοχή για όλη την Κρήτη», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαριστώντας τον Παύλο Μπαριτάκη για την προσφορά του και ευχόμενος καλή δύναμη και επιτυχία τόσο στον ίδιο, όσο και σε όσα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου το επόμενο διάστημα θα βρεθούν στον πολιτικό στίβο ως υποψήφιοι βουλευτές.

Ομόφωνη εκλογή

Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο στήριξε την εκλογή του νέου Προέδρου με την παράταξη της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας να εξηγεί ότι κατά πάγια τακτική και για λόγους πολιτικής επιλογής δεν μετέχει στην διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου όσο και το σύνολο των Περιφερειακών συμβούλων που μίλησαν, αναφέρθηκαν με εγκωμιαστικά σχόλια στην παρουσία στο περιφερειακό συμβούλιο του νέου προέδρου, κάνοντας μνεία για την προσωπικότητα και το ήθος του, δηλώνοντας εκτίμηση και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και διάθεση συνεργασίας.

Ευχαρίστησαν παράλληλα τον απερχόμενο πρόεδρο για την γόνιμη, ουσιαστική και δημιουργική συνεργασία που είχαν στις δύο θητείες που υπηρέτησε το θεσμό. Συνολικά, οι τοποθετήσεις κινήθηκαν σε κλίμα ενότητας, σύμπνοιας και συνεργασίας με ευχαριστίες για τον απερχόμενο πρόεδρο και ευχές στο νέο για μια δημιουργική θητεία.