Πε. Μαρ 28th, 2024

Περιφέρεια Αττικής: Συνεργασία με τον ΕΟΤ με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας της Αττικής

Η δρομολόγηση κοινών δράσεων με στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής στον τουριστικό  και πολιτιστικό τομέα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την Πρόεδρο του ΕΟΤ Α.Γκερέκου.

Στη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, μετείχαν επίσης ο Διευθύνων σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική ΑΕ» Ι. Πάρσαλης και ο σύμβουλος  της κας Γκερέκου Γ. Βουνιανός.

Η κα Γκερέκου συνεχάρη τη διοίκηση της Περιφέρειας και προσωπικά τον κ. Πατούλη για την έμπρακτη στήριξη του στον πολιτισμό και τον τουρισμό, με έμφαση στο θεματικό, επισημαίνοντας τη σημασία δρομολόγησης μίας συνεργασίας, με στόχο την προβολή της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Αττικής, διεθνώς.

Προς αυτή την κατεύθυνση συμφώνησε ο κ. Πατούλης, επισημαίνοντας  πως με αφορμή και το γεγονός ότι το 2023 η πόλη της Ελευσίνας θα είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, ανοίγεται ένα σημαντικό πεδίο για δράσεις με  ισχυρό πολιτιστικό και τουριστικό πρόσημο.

Στη συνέχεια και αφού υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με στόχο ο τουρισμός και ιδιαίτερα ο θεματικός, όπως είναι ο Τουρισμός Υγείας και ο πολιτισμός να αποτελέσει επιταχυντή για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών, τόνισε πως σε συνεργασία και με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας, υλοποιούνται ενέργειες προκειμένου να επιτευχθεί  η σύνδεση τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της Αττικής και να αναδειχθεί  σε ένα ισχυρό παγκόσμιο πολιτιστικό brand που θα ενισχύσει σημαντικά την τουριστική ανάπτυξη.

«Στόχος μας είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου, αναπτύσσοντας εμβληματικά πολιτιστικά γεγονότα, που θα λειτουργήσουν τόσο ως πόλος έλξης όσο και ανάδειξης του Brand μας διεθνώς, αλλά και επενδύοντας σε υποδομές που αναδεικνύουν τα πολιτιστικά τοπόσημα της Αττικής» ανέφερε και πρόσθεσε: «Για εμάς ο τουρισμός και ο πολιτισμός  είναι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης για την Περιφέρειά μας».

Τέλος υπενθύμισε πως η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη συστήσει τον Οργανισμό Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO), ρόλος του οποίου είναι η αξιοποίηση ευκαιριών, η συνεργασία και διασύνδεση των εμπλεκόμενων πλευρών με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση πόρων και δυνάμεων και την ανάπτυξη τουριστικών προϊόντων. Προς αυτή την κατεύθυνση ο ΕΟΤ, η Περιφέρεια και ο ATTICA DMO μέσω της Νέα Μητροπολιτική Αττική συν-σχεδιάζουν επόμενα βήματα και δράσεις προς υλοποίηση.