Κακοκαιρία – Τα νέα αποκτήματα της Περιφέρειας Αττικής κόντρα στον επερχόμενο χιονιά

Με 80 εκχιονιστικά και άλλα βαρέως τύπου οχήματα, 2.5 χιλιάδες τόνους αλάτι διανεμημένο σε 10 σημεία του λεκανοπεδίου και 250 άτομα σε 24ωρη επιφυλακή, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών που πιθανόν προκύψουν από την επικείμενη κακοκαιρία στο λεκανοπέδιο.

Ανάμεσα σε αυτά τα οχήματα είναι και δύο νέα επιβλητικά «αποκτήματα» που δείχνουν έτοιμα να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες.

«Για πρώτη φορά ως Περιφέρεια Αττικής, διαθέτουμε δύο ειδικά οχήματα απεγκλωβισμού πολιτών σε περίπτωση που τεθεί η ανάγκη για λόγους υγείας. Θα είμαστε σε διαρκή επιφυλακή και πιστεύω ότι το ίδιο θα έχουν κάνει τόσο οι δήμοι όσο και ο κεντρικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας», ανέφερε σχετικά ο Περιφερειάρχης, μετά το τέλος σύσκεψης με τους αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας και Δημάρχους.

Τα δύο καινούργια «ετοιμοπόλεμα» μηχανήματα είναι αυτά:

Ο κ. Πατούλης ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς και τους Δημάρχους να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών τονίζοντας ότι «προτεραιότητα αποτελεί η επίδειξη άμεσων αντανακλαστικών», προκειμένου να επέμβουν χωρίς χρονοτριβές, όπου και αν απαιτηθεί»

Θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη διαδικτυακά με τους δημάρχους της Αττικής και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε τις δηλώσεις που κάνει ο κ. Πατούλης από το «Κέντρο Επιχειρήσεων»