Τε. Απρ 24th, 2024

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευ. Μπουρνούς στο e-ota: Προχωράμε έργα που δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για τους πολίτες

* Στον Σωτήρη Πολύζο

O δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς μίλησε στο μίλησε στο e-ota για τη δρομολόγηση των μεγάλων έργων στην περιοχή, τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναβάθμισή της με το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο καθώς και τις βασικές προτεραιότητές του για τον δήμο. Επίσης άνοιξε τα χαρτιά του σχετικά με την υποψηφιότητά του στις εκλογές του 2023 και τον σχεδιασμό του μέχρι τότε.

-Η Ραφήνα έχει αναρριχηθεί στην κορυφή της επιλογής νέων οικογενειών για μόνιμη κατοικία. Πόσο έχει συμβάλλει σ’ αυτό η δρομολόγηση των μεγάλων έργων στην περιοχή και ποια είναι αυτά;

O Δήμος Ραφήνας Πικερμίου αποτελεί πλέον πόλο ενδιαφέροντος για μετεγκατάσταση νέων ζευγαριών έξω από το κλεινόν άστυ.

Η δημοπράτηση επέκτασης του προαστιακού προς Ραφήνα, η επικείμενη επέκταση της Αττικής Οδού, το αποχετευτικό δίκτυο που ήδη κατασκευάζεται, η αποκατάσταση υποδομών στην πυρόπληκτη περιοχή, η άμεση ένταξη τριών περιοχών (Πευκώνας, Σκουφέικα, Κόκκινο Λιμανάκι) στο σχέδιο πόλης, η έλευση του φυσικού αερίου το 2022, η δημοπράτηση που «τρέχει» για τη Μονάδα Βιοαποβλήτων, το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, η επικείμενη παραχώρηση προς αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου, αλλά και μικρότερες παρεμβάσεις σε εκπαίδευση, πολιτισμό και καθημερινότητα, δημιουργούν  ιδανικές συνθήκες για ολους μας.

-Πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το  Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο. Είναι ένα έργο με πανελλήνιο ενδιαφέρον και έχει κάνει το δήμο σας σημείο αναφοράς…

Μόνο για το κοινωνικό  «αποτύπωμα» του εγχειρήματος μπορούμε να μιλάμε για ώρες…

Για το μέγεθος και το εύρος απήχησης του Παραολυμπιακού Αθλητικού κέντρου, επισημαίνω τα εξής:

Έχουν δεσμευτεί 36 εκατ. ευρώ για μια με αθλητική βιοκλιματική εγκατάσταση σε έκταση 65 στρεμμάτων, με δύο γήπεδα , με κλειστό γυμναστήριο, κολυμβητήριο επίσης ολυμπιακών διαστάσεων (50αρα πισίνα) και πλήθος άλλων ανοιχτών εγκαταστάσεων.

Μοναδικό στα Βαλκάνια, τρίτο στην Ευρώπη!!!

Εύλογα ο Δήμος μας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος Οι παραολυμπιονίκες μας και όλοι οι αθλητές με κινητικά προβλήματα μας θεωρούν πλέον σπίτι τους, και εμείς έχουμε την χαρά να μεταδώσουμε το μήνυμα στήριξης της κοινωνίας σε αυτούς τους ήρωες της ζωής.

-Ψηφιακός μετασχηματισμός με πρωτοποριακές εφαρμογές. Τι σχεδιάζετε και πότε αυτό θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο στους πολίτες;

Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή αποτελεί την υποχρέωση ώστε να παρέχουν οι υπηρεσίες μας στους πολίτες καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση, εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία και  χρηστικότητα.

Έχουμε εκσυγχρονίσει την ελεγχόμενη στάθμευση, τη διαχείριση του στόλου των οχημάτων, με τοποθέτηση ενός πρωτοποριακού συστήματος ADAS, που προσφέρει  ενεργητική προστασία για αποφυγή ατυχημάτων αλλά και «έλεγχο» της πόλης ώστε να έχουμε εικόνα από τους δρόμους και να αντιμετωπίζουμε άμεσα τα προβλήματα.

Σύγχρονος οδοφωτισμός με λάμπες led,  καθιέρωση ψηφιακών υπηρεσιών και ηλεκτρονική επικοινωνία του πολίτη για την διεκπεραίωση ζητημάτων που προκύπτουν, εξυπηρέτηση μέσω του e – πολεοδομία, δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

-Επί καθημερινής βάσης ανακοινώνονται μικρότερης ή μεγαλύτερης εμβέλειας παρεμβάσεις. Πώς ακριβώς συντελείται αυτό;

Οι παρεμβάσεις μας δεν εξαντλούνται μόνο στα μεγάλα έργα. Σημασία για τον πολίτη έχει και η διαχείριση της καθημερινότητας.

Η καθαριότητα, η συντήρηση και η δημιουργία νέων υποδομών, η βελτίωση των σχολικών μονάδων, η ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων και ένα σωρό άλλες παρεμβάσεις, αντιμετωπίζονται παράλληλα.

Οφείλουμε να είμαστε παρόντες γιατί σε αυτά τα ζητήματα πολλές φορές κρίνεται η άποψη του πολίτη για την ορθή  διοίκηση ενός Δήμου.

-Οι βασικές προτεραιότητες το επόμενο διάστημα;

Ο συντονισμός των μεγάλων έργων στην περιοχή, τα οποία θα φέρουν μεν μια πρόσκαιρη αναστάτωση στη καθημερινότητα της πόλης, αποτελούν δε απαραίτητη προϋπόθεση για να δημιουργήσουμε σύγχρονες ευρωπαϊκές υποδομές με περιβαλλοντική αναβάθμιση.

 

-Η φωτιά του 2018 ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για την τοπική κοινωνία. Συνήλθατε γρήγορα και με εκπληκτικά αποτελέσματα και αυτό αναγνωρίστηκε από τους πολίτες. Που βρισκόμαστε;

Το 2008 δεχτήκαμε τεράστιο πλήγμα. Το πιο σημαντικό είναι ότι χάθηκαν ζωές, άνθρωποι με τρομακτικές μνήμες χαραγμένες για πάντα στην ψυχή τους και μεγάλη καταστροφή περιουσιών.

Με κρατική χρηματοδότηση τρία χρόνια μετά, η εικόνα έχει αλλάξει ριζικά αν και μπροστά μας έχουμε ακόμη μακρά διαδρομή, πιθανολογώ 3 ακόμα χρόνων, ώστε να έχουν αποκατασταθεί πλήρως τα σπίτια που κάηκαν και σε αυτό θα συντελέσει και η ολοκλήρωση της ένταξης πυρόπληκτων περιοχών στο σχέδιο πόλης.

 

-Θα είστε πάλι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές; Που αρχίζει και που φτάνει  η ενασχόληση σας με τα κοινά;

Ο στόχος υλοποίησης των μεγάλων έργων δημιουργεί αλληλένδετη συνθήκη και υποχρέωση να ζητήσω ανανέωση της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μου ως Δημάρχου, ώστε να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που ξεκίνησαν ή θα ξεκινήσουν.

Βασικό μέλημα είναι να αφήσουμε παρακαταθήκες οι οποίες θα χρησιμεύσουν στο μέλλον για μια πόλη που όλοι ονειρευόμαστε και εργαζόμαστε σκληρά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ξεκάθαρα λοιπόν απαντώ θετικά στο ερώτημά σας.