Πε. Μαρ 28th, 2024

Δημοσκόπηση για Περιφέρεια Αττικής: Προβάδισμα Πατούλη με 23 μονάδες – Κοροναϊός και οικονομία απασχολούν τους κατοίκους του λεκανοπεδίου

Τη δράση της περιφερειακής αρχής Αττικής, αλλά και τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του λεκανοπεδίου αναδεικνύει η δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό της  Political.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας οι πολίτες αξιολογούν την πολιτική του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη,θετικά κατά 51% , με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανα κομματικό ακροατήριο.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ με 70% και του ΚΙΝΑΛ με 66.7%. Ωστόσο αποδοχή της συμβολής του υπάρχει και από το 29.7% του ΣΥΡΙΖΑ, το 26.9% του Κ.Κ.Ε, το 35.7% της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και το 31% του ΜΕΡΑ 25.

Ο κ. Πατούλης προηγείται σε δημοφιλία σημαντικά των άλλων τριών επικεφαλής των βασικών παρατάξεων της Περιφέρειας, συγκεντρώνοντας 59.7%, 20.7% πάνω από τον δεύτερο Γ. Σγουρό που παρουσιάζει δημοφιλία 38%. Η Ρένα Δούρου εμφανίζεται τρίτη με 26.9% και ο Γ. Πρωτούλης τέταρτος με 14.3%.

Τα προβλήματα των κατοίκων της Αττικής 

Η πανδημία και οι επιδράσεις της οικονομικής κρίσης αποτελούν το δίδυμο των προβλημάτων που απασχολούν τους κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττικής.

Συγκεκριμένα, η κρίση του κοροναϊού κυριαρχεί στα προβλήματα που αξιολογούν ως σημαντικά οι κάτοικοι της Αθήνας, με το 49.7% να δηλώνει πως συγκαταλέγεται στα τρία κυριότερα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν, την ώρα που η Αττική δέχεται πίεση από την αύξηση των κρουσμάτων.

Τις επόμενες τρεις θέσεις καταλαμβάνουν η οικονομική κατάσταση με 29.6%, η ανεργία με 25.3% και η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών με 23.7%. Και τα τρία αυτά προβλήματα αποτελούν πτυχές της οικονομικής κρίσης που αθροίζονται σε ένα εκρηκτικό 78.6%.

Την πρώτη δεκάδα των προβλημάτων συμπληρώνουν η εγκληματικότητα με 13.5%, η Συγκοινωνίες με 14%, η κατάσταση των Νοσοκομείων με 11.9%, το Κυκλοφοριακό με 11%, η κατάσταση των δομών υγείας και Μέριμνας με 8.9% μαζί με το Μεταναστευτικό με 8.5%