slider

Περιφέρεια Αττικής: Αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμού 2, 8 εκατ. στη Γλυφάδα

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του έχει ζητήσει να τεθούν σε απόλυτη προτεραιότητα οι χρηματοδοτήσεις ώριμων έργων που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών (υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας, αγωγούς ομβρίων κ.α.).

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιείται η δημοπράτηση του έργου  «Αγωγοί Ομβρίων σε Οδούς της Περιοχής Τερψιθέας Δήμου Γλυφάδας».  

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, είναι  προϋπολογισμού 2.870.967,74 € (πλέον ΦΠΑ 24%) και έχει ως προθεσμία υποβολής προσφορών την 9η Δεκεμβρίου 2020 και ημερομηνία αποσφράγισης τους την  15-12-2020.

Στο έργο προβλέπεται η επέκταση του υφισταμένου δικτύου ομβρίων σε διάφορες οδούς του Δήμου Γλυφάδας και συγκεκριμένα στην περιοχή Τερψιθέας, για τις οποίες έχουν επανειλημμένως παρατηρηθεί μη ικανοποιητική απορροή των ομβρίων.

Με αφορμή τη σχετική δημοπράτηση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και ασφάλειας των πολιτών αποτελούν βασική προτεραιότητά μαςΜε ρεαλιστικό σχεδιασμό και όραμα την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής δρομολογούμε  νέα έργα σε όλη την Αττική. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που οι δήμοι της Αττικής βάζουν σε προτεραιότητα τα έργα και τις υποδομές που σχετίζονται με την ασφάλεια ΄των πολιτών και τη προστασία της περιουσία τους. Όπως επισήμανα από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου οι χρηματοδοτήσεις ώριμων αντιπλημμυρικών έργων προηγούνται όλων των υπολοίπων».

Τελευταία άρθρα

Περιφέρεια Αττικής – Ιλισσός: Στην τελική ευθεία το αντιπλημμυρικό έργο σε Καλλιθέα – Μοσχάτο

Στην προχωρημένη φάση υλοποίησης εισέρχεται το κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο στον Ιλισσό, που αφορά τις περιοχές…

5 ώρες ago

Αγρίνιο: Τιμή στους 120 εκτελεσθέντες της Μεγάλης Παρασκευής 1944

Σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού τιμήθηκε στο Αγρίνιο η μνήμη των 120 πατριωτών που εκτελέστηκαν…

5 ώρες ago

Αγία Βαρβάρα: Πρότυπο πανελλαδικά το μοντέλο Πειραματικών Σχολείων

Σε κλίμα διαφάνειας και με τη συμμετοχή κορυφαίων θεσμικών και εκπαιδευτικών παραγόντων πραγματοποιήθηκε στην Αγία…

5 ώρες ago

Καλαμαριά: Μηνύσεις για παράνομη απόρριψη μπαζών στον Φοίνικα – Εντατικοί έλεγχοι και «μηδενική ανοχή»

Σε άμεσες νομικές ενέργειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς κατά δύο ατόμων που εντοπίστηκαν να απορρίπτουν…

5 ώρες ago

Ελληνικό – Αργυρούπολη: Πρωτοπορία με esports αρένα και δυναμική είσοδο στη νέα ψηφιακή εποχή

Σαφές μήνυμα στήριξης στη νέα γενιά και στις σύγχρονες μορφές αθλητισμού και τεχνολογίας στέλνει ο…

6 ώρες ago

Σύγκρουση για τον τουρισμό στην Αθήνα: Αντιπαράθεση Κεφαλογιάννη – Δούκα

Σε δημόσια αντιπαράθεση εξελίσσεται η συζήτηση για τις επιπτώσεις του τουρισμού στην Αθήνα, με φόντο…

6 ώρες ago