Τρ. Απρ 23rd, 2024

Τοπική Αυτοδιοίκηση: 10 φωτογραφικά κλικ από την εβδομάδα που πέρασε

Η ανεξέλεγκτη διασπορά του κοροναϊού και η επιθετική αύξηση των κρουσμάτων έφεραν στην χώρα το lockdown#2.

Κρίνωντας από την καραντίνα όπου ο πρωθυπουργός δήλωνε την αμέριστη εμπιστοσύνη που τρέφει προς τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λαι τους ανθρώπους της, οι δήμοι και οι περιφέρειες διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην αντιμετωπίση της πανδημίας. Αναλόγως καλούνται να πράξουν και τώρα σε όποιο τομέα του ζητηθεί, εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι στο μέγεθος της εμπιστοσύνης μετά από κάποιους μάλιστα χειρισμούς της Αυτοδιοίκησης στα κρίσιμα ζητήματα.

Πάντως, ξάφνιασε η είδηση ότι ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου νόσησε απο κοροναϊό. Όπως δήλωναν συνεργάτες του τηρούσε κατά γράμμα τα μέτρα, ενώ δεν προσερχόταν στις δια ζώσης συνεδριάσεις τις ΚΕΔΕ για περισσότερη ασφάλεια. Ο Λάζαρος Κυρίζογλου ωστόσο μπήκε στη λίστα των αυτοδιοικητικών που προσβλήθηκαν από τον νέο ιό.

Στο θέμα των αυτοδιοικητικών που κόλλησαν τον ιό το e-ota.gr θα επιστρέψει με δήμαρχο ο οποίος διεγνώσθη θετικός απέκρυψε ότι νόσησε και κυκλοφορούσε ανενόχλητος.

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης υπενθύμισε στου πολίτες ότι δεν κινδυνεύουμε μόνο απο την COVID 19, και δίνοντας ο ίδιος το καλό παράδειγμα εμβολιάστηκε για τη γρίπη H1N1.

Από την άλλη ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπεβλήθη σε έλεγχο για τον κοροναϊό, και τα νέα ήταν ευχάριστα. Αρνητικό αποτέλεσμα.

Την παρακάτω φωτογραφία από το στέκι της μια μέρα πριν κλείσει η εστίαση ανήρτησε η Ρένα δούρου για να προχωρήσει στην εξής «ψεκασμένη»  διαπίστωση: ” Η κυβέρνηση θυσιάζει τους ανθρώπους της εστίασης και του πολιτισμού με πρόσχημα την πανδημία”. Σε συνέχεια ήρθε η απάντηση της ΝΔ ότι η πρώην περιφερειάρχης «τερμάτισε το κοντέρ ανευθυνότητας του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η οικογένεια της δημάρχου Σκύδρας, καθώς η Κατερίνα Ιγνατιάδου έγινε μητέρα. Η δήμαρχος την τελευταία εβδομάδα κρατάει στην αγκαλιά της το υγιέστατο αγοράκι που έφερε στον κόσμο.

Να της ζήσει!

Τηλεδιάσκεψη με τους περιφερειάρχες της επικράτειας είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Συζητήθηκαν η πορεία της πανδημίας, τα επιπλέον μέτρα της κυβέρνησης και ζητήματα της Αυτοδιοίκησης. Την παράταξη βέβαια έκλεψε η ξεχωριστή πουά μάσκα του υπουργού.

Θα μπορούσε να είναι κουίζ. «Αναγνωρίζετε τον δήμαρχο της φωτογραφίας;»

Είναι όμως η ανάρτηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου για τα 47α γενέθλιά του, όπου ο δήμαρχος μοιράστηκε vintage φωτογραφίες από τις δεκαετίες της ζωής του.

Γενέθλια είχε και η αγαπημένη αδερφή του δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά, Ειρήνη. Ο δήμαρχος της ευχήθηκε με μια γλυκιά φωτογραφία στέλνοντας (μέσω του εικονιδίου) το μήνυμα ότι «Μένουμε Σπίτι».

Με μια συγκλονιστική φωτογραφία η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, επεσήμανε την αξία της μάσκας προστασίας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε αρνητές και γκρινιάρηδες.

Ο δήμαρχος Λειψών από την άλλη ο Φώτης Μάγγος επιδόθηκε σε πραγματικά επιθετικό τουριστικό μάρκετινγκ. Πρωταγωνίστησε σε βίντεο κλιπ και τραγούδησε  τις ομορφιές του νησιού του.

Δείτε το βίντεο κλιπ εδώ