Πε. Μαρ 28th, 2024

Η Αυτοδιοίκηση σε «καραντίνα» – Δήμαρχοι και περιφερειάρχες που νόσησαν από τον κοροναϊό

Η εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης στη χώρα και τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, έφεραν νέα δραστικά μέτρα περιορισμού της διασποράς του κοροναϊού με αποτέλεσμα την επιβολή πανεθνικού lockdown.

Από τη μεγάλη διασπορά του κοροναϊού δεν «γλίτωσαν» οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – προερχόμενοι κυρίως από τις κόκκινες περιοχές- οι οποίοι είτε νόσησαν από τον νέο ιό είτε ερχόμενοι σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα τέθηκαν σε καραντίνα.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου μετά από έλεγχο, διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό.

Ο δήμαρχος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και μέχρι στιγμής δεν έχει συμπτώματα, ενώ θα παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Θετικός στον ιό διαγνώστηκε επίσης εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχε σε συσκέψεις χωρίς να κάνει χρήση μάσκας προστασίας.

Προ ημερών ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Τάκης Παπαδόπουλος, βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό με αποτέλεσμα στελέχη της περιφερειακής διοίκησης να τεθούν σε καραντίνα, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Στη λίστα με τους αυτοδιοικητικούς που χτυπήθηκαν από τον ιό είναι επίσης ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης κατόπιν επαφής του με καταγεγραμμένο κρούσμα. Στη Ροδόπη και πάλι ακόμη ένας δήμαρχος νόσησε από την Covid19. O λόγος για τον δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο, ο οποίος μετά από τεστ στο οποίο υπεβλήθη είναι θετικός στον ιό.

Μετά από τρία διαγνωστικά τεστ θετικός στον κοροναϊό ήταν τελικά ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος νοσηλεύτηκε στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο.

Ο ιός «χτύπησε» επίσης τον πρώην δήμαρχο Καλαμαριάς και σημερινό επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, Θεοδόση Μπακογλίδη. Από τον κοροναϊό προσβλήθηκε επίσης ο πρώην δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος.

Η ανεξέλεγκτη διασπορά της νόσου στις δημόσιες υπηρεσίες είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί αυτοδιοικητικοί να έρθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, ο δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, αλλά και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.