Τε. Απρ 24th, 2024

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με περιφερειάρχες: Σκέψεις για ανοιχτό λιανεμπόριο στις περιοχές κατηγορίας 4

Νέα μέτρα με στόχο την ανακοπή της διασποράς του κοροναϊού αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.

Πριν το διάγγελμά του, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Κατά την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός ενημέρωσε του 13 περιφερειάρχες της επικράτειας για τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ζητώντας από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης να θέσουν τους μηχανισμούς τους σε πλήρη εγρήγορση και να συμμαχήσουν με το κεντρικό κράτος για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Ο πρωθυπουργός δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο του αποψινού του διαγγέλματος, ωστόσο στη σύσκεψη με τους περιφερειάρχες επεσήμανε ότι για τις περιφερειακές ενότητες που θα κριθούν κατηγορίας κινδύνου 4 η κυβέρνηση εξετάζει να παραμείνει ανοιχτό το λιανεμπόριο.

«Έχουμε ήδη ένα σύστημα κατηγοριοποίησης και γνωρίζετε καλά ποια είναι τα μέτρα τα οποία ισχύουν σε κάθε κατηγορία. Τονίζω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο είναι δυναμικό και μπορούμε να το αναπροσαρμόσουμε π.χ. υπάρχει μία σκέψη για την κατηγορία 4 να αφήσουμε ανοιχτό το λιανεμπόριο. Διότι βλέπουμε ότι δεν έχουμε στο λιανεμπόριο μετάδοση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως το πρόβλημά αυτή τη στιγμή εστιάζεται στην διασκέδαση τις βραδινές ώρες, ενώ κατά την παρουσίαση τονίστηκε ότι η πρώτη ηλικιακή ομάδα σε κρούσματα είναι πλέον η ομάδα 18-24 ετών και δεύτερη η ηλικιακή ομάδα 25-34. Συνεπώς, τα μέτρα τα οποία πρόκειται να ληφθούν εστιάζουν στα συγκεκριμένα δεδομένα, ενώ όπως αναφέρθηκε στην ενημέρωση η μεταφορά του ιού από τις παραπάνω ομάδες στις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της πίεσης στο Σύστημα Υγείας.