Τρ. Μαρ 19th, 2024

Παπαστεργίου: Μαζί με το Υπ. Παιδείας φροντίζουμε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για μαθητές, καθηγητές και γονείς

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, την Υπουργό, κυρία Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό, κυρία Σοφία Ζαχαράκη και την ΓΓ κα. Σίσσυ Γκίκα.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου διαβεβαίωσε ότι οι Δήμοι είναι έτοιμοι για να λάβουν όλα τα μέτρα ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια.

Σε κάθε σχολείο θα γίνει σχολαστικός καθαρισμός πριν την επανέναρξη των μαθημάτων, ενώ καθαρίστριες θα υπάρχουν και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Ως προς την ύπαρξη αντισηπτικών, το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη στείλει σημαντικές ποσότητες για το σκοπό αυτό, ενώ αναμένεται και δεύτερη αποστολή εντός των επομένων ημερών.

«Θα είμαστε δίπλα στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους ώστε να επανεκκινήσουν τα μαθήματα με ασφάλεια. Οι ανάγκες των Δήμων αυτήν την περίοδο είναι σημαντικά αυξημένες και για το λόγο αυτό η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται επιπλέον χρήματα. Η συνεργασία με την Υπουργό, κυρία Κεραμέως και την Υφυπουργό, κυρία Ζαχαράκη, είναι συνεχής από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης και έχει φέρει αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Νίκη Κεραμέως ευχαρίστησε την ΚΕΔΕ για τη συνεισφορά της στο ευαίσθητο θέμα της ασφαλούς επιστροφής των μαθητών στα θρανία και διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα παραμείνει σε ανοιχτή γραμμή με την ΚΕΔΕ για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στις αίθουσες και στα μέσα μεταφοράς των μαθητών, ενώ επεσήμανε ότι η σχολαστική καθαριότητα και όχι απαραίτητα η απολύμανση, με βάση τις οδηγίες των ειδικών, είναι το πιο σημαντικό για την νέα σχολική περίοδο.