Πε. Μαρ 28th, 2024

Κοροναϊός- Σε λειτουργία γραμμή υποστήριξης από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ

Η Περιφέρεια Αττικής ενώνει τις δυνάμεις της με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, με στόχο την προστασία των πολιτών της Αττικής από την επιδημία του κοροναϊού SARS-CoV-2.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργείται Συντονιστικό Κέντρο με Call Center (Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον Κοροναϊό), από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ, με τη συμμετοχή εθελοντών ιατρών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών που θα ενημερώνουν τους πολίτες και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το τηλεφωνικό κέντρο ενεργοποιήθηκε το μεσημέρι στη 1:00 μ.μ. και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο αριθμό 2142142000.

Το Call Center στελεχώνουν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί που θα παρέχουν ιατρικές πληροφορίες και ψυχολογική υποστήριξη.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο υποστήριξης των ευπαθών ομάδων (χρόνιοι πάσχοντες, ηλικιωμένοι), με τη συμμετοχή των Κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής. Στην προσπάθεια θα συνδράμουν η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που θα διαθέσει ψυχολόγους και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και τα ΚΕΠ Υγείας των Δήμων.

Επιπρόσθετα θα δοθεί έμφαση στην ενημέρωση, τόσο των επαγγελματιών υγείας, όσο και των πολιτών. Για το λόγο αυτό το WEB TV του ΙΣΑ, με τη συμμετοχή καταξιωμένων εκπροσώπων της ιατρικής κοινότητας θα παρέχει καθημερινά πληροφορίες, για το κοινό και τους επαγγελματίες υγείας.

Ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής καλούν τους γιατρούς της Αθήνας, που έχουν επιδείξει υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης όλα αυτά τα χρόνια, να συμβάλλουν στην προσπάθεια θωράκισης της χώρας μας απέναντι στην επιδημία στηρίζοντας εθελοντικά την εθνική προσπάθεια. (Για αιτήσεις μπορούν να συμπληρώνουν την φόρμα πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.isathens.gr/forma-til-kentro-pliroforiwn-voitheias-coronavirus.html)

Με αφορμή τη δημιουργία του Συντονιστικού Οργάνου και του Τηλεφωνικού Κέντρου Βοήθειας και Πληροφόρησης ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Η χώρα μας, όπως και οι υπόλοιπες χώρες του κόσμου, καλείται να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση. Το Σύστημα Υγείας το επόμενο χρονικό διάστημα, θα δώσει μια μεγάλη μάχη. Όσοι μπορούμε να συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια να ενισχυθεί το σύστημα υγείας, να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες και να θωρακιστεί η χώρα μας απέναντι στην επιδημία, οφείλουμε να το κάνουμε με αποφασιστικότητα. Ενώνουμε τις δυνάμεις της επιστημονικής κοινότητας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημιουργούμε δίκτυ προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό. Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες της Αττικής. Συστρατευόμαστε για να υπηρετήσουμε τον εθνικό σκοπό και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».