Με την περαίωση των εκλογών της ΚΕΔΕ, ολοκληρώθηκε ο κύκλος για την αναδείξη των συλλογικών οργάνων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το βασικό χαρακτηριστικών των εσωτερικών εκλογών σε δήμους και περιφέρειες για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους, είναι αναμφισβήτητα η απόλυτη κυριαρχία των υποστηριζόμενων από τη ΝΔ ψηφοδελτίων σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες, συνεχίζοντας το σερί νικών της ΝΔ από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Ενώ παράλληλα «απογυμνώθηκε» πλήρως η ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του ΔΣ και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, σε σύνολο 511 ψηφισάντων η «γαλάζια» παράταξη συγκέντρωσε 325 ψήφους, έναντι 91 ψήφων που συγκέντρωσε η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», πετυχαίνοντας σαρωτική νίκη και αναδεικνύοντας πρόεδρο τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.
Αντίστοιχα στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη των συλλογικών οργάνων της ΕΝΠΕ η υποστηριζόμενη από την ΝΔ παράταξη «Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες» με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, επικράτησε πανηγυρικά.
Χαρακτηριστική είναι και η νίκη του «γαλάζιου» δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου στις εκλογές της ΠΕΔ Αττικής, καθώς το λεκανοπέδιο θεωρούταν «δυνατό χαρτί» για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τα 8,7 εκατομμύρια ευρώ υπερβαίνει ο συνολικός προϋπολογισμός των έξι νέων έργων που δρομολογεί η…
Η πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων σε όλη την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς…
Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Λευκάδας, για την υλοποίηση έργων…
Στα Βίλια στρέφεται το ενδιαφέρον των δημάρχων της Αττικής το Σάββατο, 6 Ιουνίου, οπότε και…
Η εβδομάδα ανακύκλωσης, με στόχο της ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης για…
Οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία της Νίκαιας έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες ζημιές που έκαναν άγνωστοι,…