Πα. Απρ 19th, 2024

Γαλάζια «σκούπα» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Παπαστεργίου και Τζιτζικώστας έβγαλαν ασπροπρόσωπη τη ΝΔ

Με την περαίωση των εκλογών της ΚΕΔΕ, ολοκληρώθηκε ο κύκλος για την αναδείξη των συλλογικών οργάνων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το βασικό χαρακτηριστικών των εσωτερικών εκλογών σε δήμους και περιφέρειες για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους, είναι αναμφισβήτητα η απόλυτη κυριαρχία των υποστηριζόμενων από τη ΝΔ ψηφοδελτίων σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες, συνεχίζοντας το σερί νικών της ΝΔ από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Ενώ παράλληλα «απογυμνώθηκε» πλήρως η ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του ΔΣ και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, σε σύνολο 511 ψηφισάντων η «γαλάζια» παράταξη συγκέντρωσε 325 ψήφους, έναντι 91 ψήφων που συγκέντρωσε η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», πετυχαίνοντας σαρωτική νίκη και αναδεικνύοντας πρόεδρο τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

Αντίστοιχα στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη των συλλογικών οργάνων της ΕΝΠΕ η υποστηριζόμενη από την ΝΔ παράταξη «Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες» με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, επικράτησε πανηγυρικά.

Χαρακτηριστική είναι και η νίκη του «γαλάζιου» δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου στις εκλογές της ΠΕΔ Αττικής, καθώς το λεκανοπέδιο θεωρούταν «δυνατό χαρτί» για τον ΣΥΡΙΖΑ.