slider

Τι σκέφτεται ο Τσίπρας για τη λίστα στις Ευρωεκλογές

*Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι υπό τον Αλ. Τσίπρα, θα βρεθεί το θέμα των Ευρωεκλογών, αν δεν είναι το μοναδικό που θα απασχολήσει την Κουμουνδούρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός σκέπτεται αιφνιδιασμό αναφορικά με το αν θα επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς της λίστας ή θα ισχύσει το υφιστάμενο από το 2014 του σταυρού προτίμησης. Η Νέα Δημοκρατία τον κάλεσε χθες να ξεκαθαρίσει την κατάσταση καθώς απομένον μόλις μερικές εβδομάδες μέχρι τις εκλογές. Η λίστα ακούγεται ολοένα και πιο έντονα.

Και τούτο διότι στις αρχές Φεβρουαρίου του 2014 όταν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν αποφασίσει να αλλάξουν τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών εισάγοντας τότε τον σταυρό προτίμησης, ο Αλ. Τσίπρας είχε αντιδράσει λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «οι δύο κυβερνητικοί εταίροι πλασάρουν ως “ανανέωση”, με πρόσωπα και εκτός των κομματικών μηχανισμών, την κατάργηση της λίστας στις ευρωεκλογές και την αντικατάστασή της με σταυρό προτίμησης, ενώ στην πραγματικότητα ψάχνουν προσωπικούς στρατούς υποψηφίων βουλευτών που θα επιδίδοναι στη μάχη του σταυρού για να διασώσουν μια κυβέρνηση που καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας της».

Συνεπώς, οι υποκειμενικές συνθήκες (δηλ η προηγούμενη δήλωση) είναι ώριμες όχι όμως και οι αντικειμενκές, όπως έλεγαν αντεστραμμένα παλιά στα θρανία της ΚΝΕ. Και τούτο διότι θα είναι ευκολότερο για τους ψηφοφόρους να καταμαυρίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωκάλπες χωρίς να μπουν στον κόπο να «σταυρώσουν» τα ψηφοδέλτια.

Τελευταία άρθρα

Νίκος Χαρδαλιάς από τις Βρυξέλλες: Διεκδικεί περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους για έργα σε κάθε γωνιά της Αττικής

Με σαφές διεκδικητικό πλαίσιο και επίκεντρο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος…

2 ώρες ago

Στην Επιτροπή Νήσων & Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Οινουσσών

Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή στρατηγική για τα νησιά.

5 ώρες ago

Το ParkOut City Flow έρχεται στην Κυψέλη

Nέα προσέγγιση στην αστική μετακίνηση.

5 ώρες ago

Nέος μεγάλος υπόγειος αγωγός απορροής ομβρίων υδάτων στην Ηράκλεια

Στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα.

5 ώρες ago

830.000 ευρώ για την αναβάθμιση 11 γηπέδων του Δήμου Ιωαννιτών

Οι παρεμβάσεις δεν περιορίζονται στη βελτίωση της εικόνας των γηπέδων, αλλά αποσκοπούν πρωτίστως στην κάλυψη…

6 ώρες ago

Ζάκυνθος: Oικονομική ενίσχυση από τη Βουλή των Ελλήνων στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, υπέγραψε την έγκριση νέας οικονομικής ενίσχυσης ύψους…

7 ώρες ago