Σα. Απρ 27th, 2024

Δυσαρέσκεια στην Πειραιώς για τους αυτοαποκαλούμενους υποψήφιους βουλευτές – Οριστικά εκτός ψηφοδελτίων

Αυστηρό είναι το μήνυμα που έρχεται από την Πειραιώς για όσους έχουν ήδη αποφασίσει να κινούνται, αυθαίρετα, ως υποψήφιοι βουλευτές πριν ανακοινωθούν επίσημα από το κόμμα, με πολλούς απ’ αυτούς να είναι ήδη «κομμένοι» χωρίς να το ξέρουν.

Όπως πληροφορούμαστε, η απόφαση του επιτελείου της ΝΔ είναι να μην υπάρξει καμία ανοχή σε συμπεριφορές που δε συνάδουν με τη γενικότερη νοοτρόπια του κόμματος αλλά και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη που είναι αποφασισμένος να αφήσει εκτός ψηφοδελτίων όσους δεν έχουν πάρει το πράσινο φώς και δεν έχουν ακολουθήσει όλες τις ενδεδειγμένες διαδικασίες, ακόμη και ανπληρούν όλες τις προδιαγραφές και έχουν «βαριά» βιογραφικά.

Μάλιστα οι περιπτώσεις είναι συγκεκριμένες, ανά την Ελλάδα, με πολλούς απ’ αυτούς να έχουν ήδη ανοίξει πολιτικά γραφεία και να μοιράζουν κάρτες όπου αναφέρονται ως υποψήφιοι βουλευτές. Όπως τονίζουν οι επιτελείς του κόμματος δεν έχει δοθεί η σχετική «άδεια» ούτε σε πολιτευτές ούτε σε πρωην βουλευτές ή υπουργούς ώστε να παρουσιάζονται ως υποψήφιοι βουλευτές. Ειδικά στην περιφέρεια δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις προηγούμενες εκλογές και τώρα τους έχει ανοίξει πάλι η ορέξη με δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει περισσότερους βουλευτές.

Συγκεκριμένα, έφτασε στ’ αφτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ορισμένοι «δεινόσαυροι» της Νέας Δημοκρατίας και κομματάρχες ασκούν πιέσεις σε συνεργάτες του προκείμενου να μπουν οι ίδιοι στα ψηφοδέλτια και να μείνουν εκτός νέοι άνθρωποι καταξιωμένοι και με όρεξη για δουλειά.

Θα επανέλθουμε σύντομα με ονόματα και λεπτόμερειες…