Πε. Απρ 25th, 2024

«Πονοκέφαλος» για την ΝΔ ο δήμος Κοζάνης – Δύο υποψήφιοι για το «γαλάζιο» χρίσμα

Εκκρεμότητα αποτελεί για το «γαλάζιο στρατόπεδο» ο υποψήφιος δήμαρχος Κοζάνης εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Από τη μια πλευρά ο πρώην δήμαρχος Υψηλάντη, Κυριάκος Μιχαηλίδης έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για τον δήμο, ήδη από τον Οκτώβριο και προχωρά συνεχώς σε ανακοινώσεις υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.

Και από την άλλη ο Νίκος Τσιαρτσιώνης, ένας εκ των  πάλαι ποτέ «λοχαγών» του Κώστα Καραμανλή, πραγματοποιεί συνεχείς επαφές με «γαλάζια» στελέχη της περιοχής, προκειμένου να εξασφαλίσει το χρίσμα της ΝΔ για την κάθοδό του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Η στάση της Πειραιώς είναι ιδιαίτερα αινιγματική αναφορικά με το χρίσμα στον δήμο Κοζάνης, καθώς η τακτική της ΝΔ είναι να αποφύγει τις ευθείες αντιπαραθέσεις και να κρατήσει το κόμμα συσπειρωμένο, εν όψει αυτοδιοικητικών, εθνικών και ευρωεκλογών.

Η πρόταση περί συστράτευσης των δύο ανδρών που έπεσε στο τραπέζι, φέρεται να μη βρήκε σύμφωνο τον κ. Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει πάρει την απόφαση να τερματίσει στην «κούρσα» των δημοτικών εκλογών.

Για να επιλυθεί το ζήτημα η ΝΔ επιστράτευσε τον αντιπρόεδρο της Βουλής και προέδρο της Εκλογικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, Νικήτα Κακλαμάνη ωστόσο δεν βγήκε λευκός καπνός από την συνάντησή του με την τοπική οργάνωση της ΝΔ σχετικά με την υποψηφιότητα που θα λάβει τη γαλάζια στήριξη.

Παρομοίως και η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στην Κοζάνη την περασμένη Κυριακή δεν έριξε «φως» στο θέμα του «γαλάζιου» χρίσματος.