Πα. Μαρ 1st, 2024

Συνάντηση του  Θανάση Παφίλη με τον  Παύλο Μπελέρη και τον Θεόδωρο Γκούμα, Πρόεδρο της Ένωσης Χειμαρριωτών Αθήνας

 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή, με τον  Παύλο Μπελέρη, γιο του Φρέντη Μπελέρη, και τον Θεόδωρο Γκούμα, Πρόεδρο της Ένωσης Χειμαρριωτών Αθήνας, σχετικά με την φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, καθώς και για τα συνολικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ομογένεια στην Αλβανία.

            Ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε πως το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισε απαράδεκτη τη σύλληψη και φυλάκιση για μεγάλο χρονικό διάστημα του εκλεγμένου σήμερα δημάρχου Χειμάρρας Φρ. Μπελέρη και κάλεσε την αλβανική κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στην απελευθέρωσή του. Υπενθύμισε, ακόμα, τη σταθερή θέση του ΚΚΕ υπέρ των δικαιωμάτων των Ελλήνων Ομογενών στην Αλβανία, ιδιαίτερα για την υπεράσπιση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, της απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, καθώς και της προστασίας της περιουσίας τους.

            Ο Παύλος Μπελέρης και ο Θεόδωρος Γκούμας ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για τη σταθερή του αλληλεγγύη στα δικαιώματα της Ομογένειας όλο αυτό διάστημα.