Πε. Μάι 2nd, 2024

Δύο νέους υποψηφίους ανακοίνωσε ο Φάνης Σπανός για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Ονόματα)

Την ένταξη δυο νέων υποψήφιων περιφερειακών συμβούλους στην παράταξη «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας», ανακοίνωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ο λόγος για την Παναγιώτα (Πένυ Γκάνη) και τον Νίκο Γεροκωνσταντή που θα είναι υποψήφιοι στην Εύβοια

Βιογραφικό Πένυς Γκάνη

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Χαλκίδα όπου ζω μέχρι σήμερα. Είμαι κόρη του Δικηγόρου και πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, Λάμπρου Γκάνη και της καθηγήτριας Ευγενίας Κουβαρά, παντρεμένη με τον μαθηματικό Στέφανο Θεοφίλη και μητέρα δύο παιδιών.

Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχω μεταπτυχιακό στη Μουσειολογία από το Πανεπιστήμιο Sophia Antipolis στη Νίκαια της Γαλλίας και τη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Κατά τη διαμονή μου στη Γαλλία πραγματοποίησα πρακτική άσκηση στο Μουσείο Marc Chagall της Νίκαιας καθώς και στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, ως βοηθός του Γενικού Γραμματέα της Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, την Επιστήμη και την Εκπαίδευση. Έχω απασχοληθεί στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, όπου είχα την ευθύνη για το εκπαιδευτικό και μορφωτικό έργο των κέντρων εκπαίδευσης ενηλίκων. Επίσης, εργάστηκα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας όπου διαχειρίστηκα έργα ΕΣΠΑ σχετικά με την αναστήλωση, αποκατάσταση και ψηφιοποίηση μνημείων στο νομό Ευβοίας. Σχεδίασα και υλοποίησα εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες ομάδες και σχολεία. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια διευθύνω τουριστική μονάδα στη Βόρεια Εύβοια.

Είμαι υποψήφια γιατί…
Διακατέχομαι από έντονο αίσθημα προσφοράς και είμαι αποφασισμένη να συμβάλλω και να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για ένα δυνατό παρόν και ένα ακόμα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους της Στερεάς. Συμμεριζόμενη το όραμα του Φάνη Σπανού για την Περιφέρεια της Στερεάς και με συναίσθηση του δύσκολου έργου που θα κληθώ να επιτελέσω, αποφάσισα να γίνω μέλος της ομάδας του και να δηλώσω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Ο τόπος μας διαθέτει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες και οφείλει να βρίσκεται στο επίκεντρο οργανωμένων στρατηγικών και πρωτοβουλιών, οι οποίες μεταφράζονται σε αξιοποίηση πόρων για ανάληψη, μελέτη και υλοποίηση σύγχρονων έργων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Έργων τα οποία θα διαμορφώσουν την ταυτότητα του μέλλοντος, θα ενισχύσουν την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητα του τόπου, θα αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες και προοπτικές για τους κατοίκους του.

Ζητώ τη στήριξή σας στα πρώτα μου βήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Βιογραφικό Νίκου Γεροκωνσταντή

Γεννήθηκα στη Χαλκίδα το έτος 1973. Αποφοίτησα από το 1o ΓΕΛ Χαλκίδας το 1991 και το 1996 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τον Οκτώβριο δε του 1999 είμαι δικηγόρος Χαλκίδας. Είμαι ιδρυτικό μέλος στη δικηγορική εταιρεία «Σ.ΑΓΓΕΛΗΣ- Σ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ – Ν.ΓΕΡΟΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με έδρα τη Χαλκίδα, έχοντας αναλάβει τους τομείς του Διοικητικού Δικαίου και του Αστικού Δικαίου με έμφαση στο Εργατικό Δίκαιο. Είμαι παντρεμένος με τη Σοφία Αποστόλου, δικηγόρο Χαλκίδας, με την οποία έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά ηλικίας σήμερα 11 και 9 ετών. Από το 2008 μέχρι και το 2017 διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, ασκώντας επί μια τριετία καθήκοντα Αντιπροέδρου (2014-2017).

Η διαρκής και συστηματική ενασχόλησή μου με τη μάχιμη δικηγορία όλα αυτά τα χρόνια μου έδωσε τη δυνατότητα της άμεσης προσέγγισης με τα βασικά και ζωτικής σημασίας προβλήματα σχεδόν όλων των κοινωνικών και παραγωγικών τάξεων. Η απόκτηση αυτού του σημαντικού κεφαλαίου εμπειρίας πιστεύω ότι μου επιτρέπει πλέον να αποτολμήσω την ενεργό παρουσία και συμμετοχή μου στον κρίσιμο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Είμαι υποψήφιος γιατί…
Μετά από μια δεκαετία κρίσης η οποία έπληξε βάναυσα την ελληνική κοινωνία όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε ηθικό και αξιακό επίπεδο, έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες που μας επιβάλουν να αντιπαρατεθούμε ανυποχώρητα σε κάθε τι που εκφράζει το παλαιό και φθαρμένο και να αντιδράσουμε σε κατεστημένες αντιλήψεις και πρακτικές. Σε ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που διαρκώς μεταβάλλεται πρέπει να αφήσουμε στο παρελθόν τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες και να πραγματοποιήσουμε μια νέα και ελπιδοφόρα εκκίνηση. Ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης με τη διαχείριση της απτής καθημερινότητας ασφαλώς προσφέρεται για την ανάπτυξη και εφαρμογή ιδεών και δράσεων που έχουν ως βασικούς άξονες την πρωτοπορία και την πρωτοτυπία.

Ξεκινώ αυτήν τη προσπάθεια θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τον πολίτη και με αποκλειστικό γνώμονα την αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων της καθημερινότητας με την πεποίθηση ότι η πρόοδος και η βελτίωση σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής θα προκύψει από καινοτόμες αντιλήψεις και πράξεις. Θέτω ως βασική μου προτεραιότητα την παιδεία και τη διαρκή εκπαίδευση και εξειδίκευση σε κάθε τομέα, με τη δημιουργία νέων και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών και την δημιουργία και επεξεργασία προγραμμάτων που απαντούν στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Θα συνδράμω στην προσπάθεια ενίσχυσης μιας ισορροπημένης και βιώσιμης ανάπτυξης με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος με στόχο τη μείωση της ανεργίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές αποτελεί επίσης σημαντικό ζήτημα για την περιοχή μας. Στο πλαίσιο αυτό με ιδιαίτερη χαρά και τιμή αποδέχθηκα την πρόταση-πρόσκληση- “πρόκληση” του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού να μετέχω στο συνδυασμό του στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θεωρώ υποχρέωσή μου ως ενεργός πολίτης να συστρατευθώ σε αυτή την προσπάθεια μαζί με έναν άνθρωπο νέο, ικανό και συνάμα έμπειρο με έργο απτό και ορατό. Σε έναν άνθρωπό που με το εμβληματικό του σύνθημα “Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας” κατάφερε να συμπυκνώσει τους κοινούς μας στόχους για την ανάδειξη του τόπου μας