Πα. Απρ 19th, 2024

Ο Αλέξανδρος Αλεξάκης για τις μαζικές παραιτήσεις στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

Το Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου επισκέφθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλέξανδρος Αλεξάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις που έχουν προκύψει μετά από τις μαζικές παραιτήσεις διευθυντή του Τμήματος Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Ευάγγελου Γιαννάτου, της Νεφρολόγου Α’ Βασιλικής Κοκκίνου και νοσηλευτικoύ προσωπικού.

Ο επικεφαλής της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» ενημερώθηκε για την κατάσταση, αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας Υγείας στην Κεφαλονιά και σε όλα τα Ιόνια νησιά.

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας»: 

Για τις παραιτήσεις στο Νοσοκομείο Αργοστολίου μόνο έκπληξη δεν προκαλούν οι εξελίξεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αργοστολίου, με την παραίτηση του Διευθυντή του Τμήματος κ. Ευάγγελου Γιαννάτου και της Νεφρολόγου Α’ κας Βασιλικής Κοκκίνου, αλλά και νοσηλευτικoύ προσωπικού.

Η περιγραφή των συνθηκών λειτουργίας του Νοσοκομείου στην πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου της «Επτανησιακής » με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Αλέξάκη από το διοικητή του κ. Νίκο Βιβλάκη, αποτύπωσε μια τραγική κατάσταση, αναντίστοιχη των πραγματικών αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Η οριακή αντοχή στη λειτουργία των Νοσοκομείων της Κεφαλονιάς με τα μεγάλα προβλήματα στελέχωσης, τις ελλείψεις στον εξοπλισμό, τα ζητήματα διακομιδών και τις σοβαρές υλικές ζημιές, που προκλήθηκαν από τον πρόσφατο σεισμό, οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους για τους πολίτες και τους εργαζόμενους, δείχνουν μια εικόνα κατάρρευσης, σε μια περίοδο, που εξαιτίας της κρίσης θα έπρεπε να υπάρχει πολιτική βούληση για τη στήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων και των συστημάτων κοινωνικής πολιτικής.

Η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας του λαού μας, της ιδιωτικοποίησης και της απαξίωσης του αγαθού της υγείας δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Σήμερα στην Κεφαλονιά απειλούνται ζωές συνανθρώπων μας.

Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς και αδιάφοροι.

Καλούμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιμετωπίζουν ριζικά τα σοβαρά προβλήματα της υγείας στην Κεφαλονιά και σε όλα τα νησιά του Ιονίου, όπου η κατάσταση δεν είναι καλύτερη.

Καλούμε το λαό της Κεφαλονιάς και όλων των Επτανήσων σε μια δυναμική διεκδίκηση για να πετύχουμε το αυτονόητο πλέον: καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τη ζωή μας.

Η «Επτανησιακή Αναγέννηση» δεσμεύεται ότι από τη επόμενη των εκλογών του Μάη ξεκινά έναν ανυποχώρητο αγώνα για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας και οι κάτοικοί του.