Περιφέρεια Αττικής

Έξι θεματικές συναυλίες στο Πεδίο του Άρεως

Μοναδικά αφιερώματα στις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού τραγουδιού θα πλαισιώσουν τις εορτασικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίον του Άρεως.

Συγκεκριμένα, συνολικά έξι θεματικές συναυλίες, αφιερωμένες σε μεγάλους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, αλλά και σε «σχολές» του ελληνικού πενταγράμμου που καθόρισαν το μουσικό στίγμα ολόκληρων εποχών, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Χωριού της Περιφέρειας.

Ο κύκλος των θεματικών συναυλιών που θα γίνουν στην Κεντρική Σκηνή του Χωριού, ανοίγει την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 18:00 με το αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Μίμη Πλέσσα, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Η Ορχήστρα Μίμη Πλέσσα, μαζί με την Ελένη Πέτα, τη Δήμητρα Σταθοπούλου και τον Σπύρο Κλείσσα – τρεις καταξιωμένους ερμηνευτές, που συνεργάστηκαν επί σειρά ετών με τον μεγάλο μαέστρο – αποδίδουν με μοναδικό τρόπο το πολυποίκιλο ρεπερτόριό του, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο πάθος, συναισθηματική ένταση και εορταστική μαγεία.

Τραγούδια σε Gros Plan θα απολαύσουμε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 12:00, σε μια ξεχωριστή συναυλία που παντρεύει τη μουσική και τον κινηματογράφο.

Ο Παντελής Θαλασσινός, ο Μέμος Μπεγνής, η Ματθίλδη Μαγγίρα και η Παυλίνα Βουλγαράκη ενώνουν τις φωνές τους για να μας ταξιδέψουν με τραγούδια που «έντυσαν» μουσικά τις μεγαλύτερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, από την ασπρόμαυρη οθόνη μέχρι σήμερα.

Το αστικό τραγούδι του Μεσοπολέμου έρχεται στη σκηνή του Χριστουγεννιάτικου Χωριού της Περιφέρειας την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 12:00.

Ο Γιάννης Μπέζος, η Τάνια Τρύπη, η Βιολέτα Ίκαρη, η Ελένη Καρακάση και ο Μπάμπης Βελισσάριος, με τις μοναδικές φωνές και την ερμηνευτική τους δύναμη, ζωντανεύουν την ιστορία της Αθήνας στις δεκαετίες του ’30 και ’40, μέσα από διαχρονικά τραγούδια με την υπογραφή των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών.

Η παιδική αθωότητα μέσα από τα τραγούδια εμβληματικών δημιουργών, είναι το θέμα της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στις 12:00.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ρένα Μόρφη, ο Κώστας Θωμαΐδης, η Νίκη Γρανά και ο Γιάννης Διονυσίου συμπράττουν επί σκηνής και ερμηνεύουν αγαπημένα τραγούδια των Μ. Λοίζου, Γ. Χατζηπιερή, Ν. Κυπουργού. Λ. Πλάτωνος, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Τόκα, Γ. Σπανού κ.ά. για τη μαγική ομορφιά της παιδικής ψυχής.

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον αξέχαστο Δημήτρη Μητροπάνο θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 18:00.

Η Πέγκυ Ζήνα, ο Μπάμπης Στόκας και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης ερμηνεύουν με τις μοναδικές φωνές τους ένα ρεπερτόριο με τα αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου ερμηνευτή, που σημάδεψαν την πενηντάχρονη καριέρα του.

Τα θεματικά αφιερώματα ολοκληρώνονται το Σάββατο 4 Ιανουαρίου στις 18:00 με τρεις γυναίκες να τραγουδούν για τρεις μεγάλες κυρίες – που όλες έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμά στο ελληνικό τραγούδι.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Μελίνα Κανά και η Φωτεινή Βελεσιώτου, προσεγγίζουν ερμηνευτικά και αποδίδουν η κάθε μία με τον δικό της τρόπο, τραγούδια τριών από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της λαϊκής μας παράδοσης: της Σωτηρίας Μπέλλου, της Πόλυς Πάνου και της Βίκυς Μοσχολιού.

Τελευταία άρθρα

Ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος νέος γγ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Τα ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή της νησιωτικής πολιτικής και της επίλυσης των προβλημάτων που…

3 ώρες ago

«Καμπάνα» 17.820 ευρώ στο δήμο Πάτμου για ρύπανση της θάλασσας

Την αδυναμία του να διατηρήσει σε λειτουργία τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων και να αποκαταστήσει τα…

4 ώρες ago

Στον Πειραιά, «Το Καλοκαίρι Ανθίζει στον Τινάνειο Κήπο»

Το ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλης, καθώς και πλήθους επισκεπτών συγκέντρωσε η εκδήλωση έναρξης της…

4 ώρες ago

Επτά νέες θέσεις στα ΚΕΠ Μυτιλήνης και Λίμνης Πλαστήρα υπέγραψε ο Βασίλης Σπανάκης

Στην ενίσχυση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών προχωρά το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο των δράσεων για…

4 ώρες ago

Οικομουσείο στον Αχέροντα με τη στήριξη της UNESCO – Διεθνής πρωτοβουλία στον Δήμο Σουλίου

Ο Δήμος Σουλίου προχωρά σε μια σημαντική διεθνή συνεργασία με στόχο τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού…

4 ώρες ago

Πρόγραμμα απόσυρσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων στον Δήμο ΒΒΒ

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες μία ακόμη επιχείρηση απόσυρσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους…

4 ώρες ago