Πε. Μαρ 28th, 2024

Πατούλης: Κάρτα υγείας για τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής

Κάρτα υγείας για όλους τους πολίτες της Αττικής και προσυμπτωματικές εξετάσεις στον πληθυσμό του Λεκανοπεδίου εξήγγειλε νωρίς το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Παρουσιάζοντας τη σχετική δράση με τους συναρμόδιους φορείς υγείας, επεσήμανε ότι στόχος της Περιφέρειας δεν είναι η θεραπεία αλλά η καλή κατάσταση της υγείας των πολιτών.

Ως εκ τούτου το πρόγραμμα ελέγχων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εξετάσεις για συχνές μορφές καρκίνων (προστάτη, μαστού, τραχήλου μήτρας κτλ), ρήξη ανευρύσματος, μελανώματα, εγκεφαλικά, οστεοπώρωση, άνοια καθώς και προληπτικές εξετάσεις για την κατάθλιψη και άλλες ψυχικές νόσους. Επίσης ο κ. Πατούλης ανήγγειλε εμβολιαστικό πρόγραμμα και για παιδιά και για ενήλικες, όπως και για την ανάπτυξη του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας και των δωρητών οργάνων. «Είναι απαράδεκτο» δήλωσε στην πατρίδα του Ιπποκράτη να μην υπάρχουν μεταμοσχεύσεις ή να αναγκαζόμαστε να εισάγουμε φιάλες αίματος από την Ελβετία ακόμη και για τα έκτακτα περιστατικά, όπως τα θύματα τροχαίων».

Όσον δε για την ηλεκτρονική αυτή κάρτα, θα περιλαμβάνει όλες τις προληπτικές εξετάσεις και στην ουσία θα αποτελεί έναν απαραίτητο και πλήρη ιατρικό φάκελο.