Σα. Απρ 27th, 2024

Γυρίζουμε Σελίδα στην Περιφέρεια Αττικής

*του Κώστα Κούρταλη

Οι πολίτες ζητούν μια νέα αρχή για την Αττική. Είναι πολλά είκοσι χρόνια για να παραμένει ακόμη η Αττική χωρίς αντιπλημμυρική θωράκιση, χωρίς σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων της, με Δήμους εκτός σχεδίου πόλης και χωρίς στοιχειώδεις υποδομές, αν και σπαταλήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς αποτέλεσμα.
Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να υπάρξει και γι’ αυτό ήδη έχουμε έτοιμο με τον κ. Πατούλη στρατηγικό σχέδιο μέσω του οποίου θα υποστηριχθεί η αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην περιοχή της Αττικής.

Ιδιαίτερα ο βόρειος τομέας έχει ανάγκη από μεγάλα έργα που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση.

Στόχος μας είναι να μετατραπεί η Αττική να κάνει ένα νέο αναπτυξιακό ξεκίνημα. Και γι’ αυτό είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ η συνεργασία μεταξύ του πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να συνεργάζονται, τόσο για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της κάθε περιοχής. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ενιαίο δίκτυο ομβρίων υδάτων και ένα οργανωμένο σύστημα προστασίας από τις φυσικές καταστροφές.

Ο ενωτικός χαρακτήρας του Συνδυασμού αποτελεί εγγύηση για την υλοποίηση του έργου που έχουμε δεσμευθεί. Την Αττική μια Περιφέρεια να Ζεις και όχι απλά να μένεις. Αυτό είναι το πλεονέκτημα της προσπάθειά μας.

Αξίζει να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός. Να κάνουμε όλοι μια νέα αρχή. Αξίζει να εμπιστευθούν πρόσωπα που έχουν τη θέληση και τη δύναμη να προσφέρουν, απορρίπτοντας την ανεπάρκεια, τη στασιμότητα, τις φρούδες ελπίδες για ένα αβέβαιο μέλλον. Αξίζει να εμπιστευθούν το ήθος, την αξιοσύνη, τα εχέγγυα εργατικότητας, απορρίπτοντας τη μικροπολιτική, τον παλαιοκομματισμό, την κόπωση της εξουσίας.

Γιατί αξίζει τελικά να εμπιστευθούν ένα Περιφερειάρχη για Όλους, Δίπλα τους. Μια Περιφέρεια με ανοικτές και όχι κλειστές πόρτες για τους πολίτες.

Σ’ αυτή την νέα αρχή, δεν περισσεύει κανείς. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τόσο το πολύτιμο έμψυχο δυναμικό όλων των παρατάξεων, όσο και τις προτάσεις τους που μπορούν να συμβάλουν στη μεταμόρφωση και αναζωογόνηση της Αττικής. Στόχος μας δεν είναι να ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΜΕ, να ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ και να ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ. Στόχος μας είναι να ΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ, να ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ, να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ.

Ελάτε όλοι μαζί να συνεχίσουμε μαζί την προσπάθεια ώστε να κάνουμε μια νέα αρχή για την Αττική. Ελάτε όλοι μαζί να δώσουμε την Ενωτική Μάχη. Να θέσουμε τα θεμέλια για να πετύχουμε σε όσα πιστέψαμε, σε όσα σχεδιάσαμε.

*Ο Κώστας Κούρταλης είναι Πολιτικός Μηχανικός και Εμπειρογνώμονας του ΤΕΕ και κατεβαίνει υποψήφιος με τον Γιώργο Πατούλη στον Βόρειο Τομέα