Πα. Απρ 26th, 2024

Γιάννης Σωτηρίου: Εγκληματικότητα και ανασφάλεια στη Δυτική Αττική

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής αστυνομίας η εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι ληστείες, οι μικροκλοπές και οι διαρρήξεις σε σπίτια και επιχειρήσεις έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο και οι πολίτες της δυτικής Αττικής κοιτάζουν ανήμποροι τις εξελίξεις καθώς βλέπουν ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο και καμία πρόνοια από την επίσημη πολιτεία ώστε να τους προστατέψει από τους αδίστακτους ληστές οι οποίοι μπαίνουν και κλέβουν τα νοικοκυριά τους ακόμα και κατά την διάρκεια της ημέρας.

Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση γίνεται χειρότερη μέρα με την ημέρα και η ανασφάλεια των πολιτών αυξάνεται, η κυβέρνηση δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την πραγματική διάσταση του προβλήματος και αντί να στοχεύει σε τρόπους καταπολέμησης του εγκλήματος επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες. Όμως, όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, η αλήθεια δεν κρύβεται και οι πολίτες στη Δυτική Αττική απαιτούν να μπορούν και πάλι να νιώσουν ασφάλεια στα σπίτια τους και στις γειτονιές τους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα είναι τα “άβατα” που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα σημεία της Δυτικής Αττικής και λειτουργούν ως ορμητήρια των εγκληματιών. Αυτά τα “άβατα” είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνα για την εγκληματικότητα, το εμπόριο ναρκωντικών αλλά και την γενικότερη ανομία που επικρατεί σε πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής. Για να λυθεί λοιπόν το πρόβλημα της εγκληματικότητας αυτά τα “άβατα” πρέπει να πάψουν να υπάρχουν και για να γίνει αυτό χρειάζεται να ενισχυθεί σημαντικά η Ελληνική αστυνομία ώστε να μπορέσουν επιτέλους οι αστυνομικοί να κάνουν ανενόχλητοι το καθήκον τους. Αυτή τη στιγμή τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα της Δυτικής Αττικής καλούνται να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα της εγκληματικότητας και του εμπορίου ναρκωντικών χωρίς να έχουν το απαραίτητο προσωπικό και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Τα προβλήματα της ανομίας και της εγκληματικότητας έχουν οδηγήσει σε μία άνευ προηγουμένου υποβάθμιση την Δυτική Αττική και αυτό έχει ως συνέπεια την βίαιη μείωση στο βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αντιμετωπισθεί επιτέλους η εγκληματικότητα στην Δυτική Αττική και να επανέλθει επιτέλους ο νόμος και η τάξη στην περιοχή. Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής δεν είναι κάτοικοι β’ κατηγορίας, το αγαθό της ασφάλειας αποτελεί δικαίωμα όλων των πολιτών και βασική υποχρέωση του κράτους.

* Ο Γιάννης Σωτήριου είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής με τον συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική» του Γιώργου Πατούλη