Τε. Μάι 1st, 2024

Το μεγάλο κόλπο του Πατούλη για την άλωση της Κεντροαριστεράς

Στρατηγική διεµβόλισης των υποψηφιοτήτων της Ρένας ∆ούρου και του Γιάννη Σγουρού µαθαίνουµε πως έχουν εκπονήσει στο στρατόπεδο του «γαλάζιου» υποψήφιου περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, ο οποίος συνεχίζει να καταγράφει την πρωτιά σε όλες τις µέχρι τώρα µετρήσεις που έχουν δει το φως της δηµοσιότητας.

Στόχος του επιτελείου του είναι, από τη στιγµή που κυριαρχεί συντριπτικά στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους του λεκανοπεδίου, να απευθυνθεί και σε εκείνους της Κεντροαριστεράς. Στην κατεύθυνση αυτή, θα εντάξει στον συνδυασµό του πρόσωπα από την Κεντροαριστερά, για να ενισχυθεί το µήνυµά του ότι θα είναι «περιφερειάρχης όλων των κατοίκων του λεκανοπεδίου».

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη έχει αρχίσει να «τσιµπάει» σηµαντικά ποσοστά ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι ανήκουν στον χώρο της Κεντροαριστεράς και στο παρελθόν έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ.
Σε πρόσφατη µέτρηση, µάλιστα, το ποσοστό αυτό άγγιζε το 20%, ενώ στο σενάριο δεύτερου γύρου µε τη Ρένα ∆ούρου ο νυν δήµαρχος Αµαρουσίου έπαιρνε σηµαντικό µερίδιο από τους κεντροαριστερούς (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) ψηφοφόρους, σε ποσοστό που έφτανε το 30%. «Σύµµαχοι» σε αυτή τη στρατηγική του κ. Πατούλη φαίνεται να είναι ο κ. Σγουρός και η σηµερινή περιφερειάρχης.

Ο πρώτος γιατί στηρίζεται από ένα κόµµα που συνεχίζει να έχει µικρή εκλογική επιρροή στην Αττική, ενώ έχει χάσει την παλιά του πολιτική διεισδυτικότητα σε (προερχόµενους από το ΠΑΣΟΚ) δηµάρχους και αυτοδιοικητικά στελέχη, σε αντίθεση µε τον κ. Πατούλη.

Από την πλευρά της η κ. ∆ούρου δείχνει επικεντρωµένη σε µία στρατηγική «παλιού Συνασπισµού», συσπείρωσης δηλαδή της «Αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ µέσω της ρητορικής «κατά της Ακροδεξιάς», αλλά και του ψηφοδελτίου της, που οι καλά γνωρίζοντες τα αυτοδιοικητικά παρασκήνια της Αττικής τονίζουν ότι δεν έχει την εκπροσώπηση άλλων πολιτικών χώρων, πλην του ΣΥΡΙΖΑ – γεγονός που από µόνο του της δηµιουργεί ένα ταβάνι στο ποσοστό, όπως και αυξηµένες πιθανότητες στον συνδυασµό Πατούλη να προσελκύσει κεντροαριστερούς ψηφοφόρους.