Περιφέρεια Αττικής

Γιώργος Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής χρειάζεται ένα νέο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων της και όχι νέα χαράτσια

Δελτίο Τύπου της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική»:

Η κ. Δούρου για μια ακόμη φορά προχωρά σε μονομερείς ενέργειες, που διογκώνουν αντί να επιλύουν τα προβλήματα που δημιουργεί η δική της ανεπάρκεια.
Στο αόρατο έργο της κας Δούρου, στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, προστίθεται ένα ακόμη αρνητικό στοιχείο.

Συγκεκριμένα, λίγες εβδομάδες πριν το τέλος της θητείας της η απερχόμενη Περιφερειάρχης αποφάσισε να ανατρέψει το σχεδιασμό και τους κανόνες που ισχύουν στη διαδικασία της ανακύκλωσης στην Αττική, αυξάνοντας το κόστος τιμολόγησης των υπολειμμάτων της ανακύκλωσης στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Για να καλύψει την αδυναμία της να πετύχει τους στόχους της ανακύκλωσης επιχειρεί να μεταθέσει την ευθύνη στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών της Αττικής, δημιουργώντας συνθήκες αδυναμίας συνέχισης της λειτουργίας τους.

Αντί η κα Δούρου να επενδύσει στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών, καθώς και στην υλοποίηση δράσεων προώθησης της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας,  έχει επιλέξει τον εύκολο δρόμο, την επιβολή πρόσθετων χαρατσιών που οδηγούν σε αδιέξοδο την ήδη προβληματική λειτουργία της προσπάθειας για ανακύκλωση στην Περιφέρεια Αττικής.

Η κ. Δούρου όφειλε να έχει πετύχει τους στόχους του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων που η ίδια ψήφισε και διαφήμισε. Όμως απέτυχε. Και η αποτυχία της έχει τεράστιο κόστος για το φορολογούμενο, αφού θα φέρει βαρύτατα πρόστιμα στη χώρα. Αλλά και στη δημόσια υγεία, αφού θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο ο ΧΥΤΑ στη Φυλή.

Με μονομερείς κι αποσπασματικές ενέργειες δεν θα λυθεί το πρόβλημα. Η προώθηση της ανακύκλωσης απαιτεί σχέδιο και ρεαλιστικούς στόχους.

Η Περιφέρεια Αττικής χρειάζεται ένα νέο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων της και όχι νέα χαράτσια.
Καλούμε την κ. Δούρου να αναιρέσει τώρα τις αποφάσεις της και να δώσει επιτέλους στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για την διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής.
Καλούμε την κα Δούρου  για μια ακόμη φορά να μας απαντήσει:

  • Τι προτίθεται να κάνει για την ανακύκλωση στην Περιφέρεια Αττική; Γιατί δεν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι του ΠΕΣΔΑ;
  • Πόσος χρόνος ζωής έχει απομείνει στον ΧΥΤΑ Φυλής; Τι εναλλακτικές λύσεις έχει προετοιμάσει;
  • Έχει, έστω και την τελευταία στιγμή, οποιοδήποτε σχέδιο για να μην δούμε στην Αττική εικόνες Νάπολης;

H κα Δούρου δεν μπορεί να παραμένει για πολύ ακόμη, εκτός από αόρατη και μια αθόρυβη Περιφερειάρχης.

Τελευταία άρθρα

Αλλάζει το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο

Σε χώρο πρασίνου και αναψυχής μετατρέπεται το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο, με την Περιφέρεια…

2 ώρες ago

Στην 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς η Π. Δυτικής Μακεδονίας

Την 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας, που αποτελεί κορυφαίο σταθμό για τον κλάδο της γουνοποιίας και…

3 ώρες ago

Αποκλεισμένο για έκτη μέρα το λιμάνι της Μυτιλήνης

Αποκλεισμένο για έκτη μέρα παραμένει το λιμάνι της Μυτιλήνης, με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και…

3 ώρες ago

«Ψαρεύουν» θύματα προσποιούμενοι δήμαρχο

Το όνομα του δημάρχου της Πάτρας χρησιμοποιούν, μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι άγνωστοι…

3 ώρες ago

Στη Νέα Υόρκη η δήμαρχος Λήμνου

Η δημιουργία μόνιμων διαύλων επικοινωνίας που θα διασφαλίσουν ότι η Λήμνος θα παραμείνει ζωντανή στη…

4 ώρες ago

Βράβευση δύο νεαρών αθλητριών της Νίκαιας

Δύο νεαρές αθλήτριες, για τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους στον απαιτητικό στίβο των μαχητικών…

5 ώρες ago