ΔΗΜΟΙ

Ελ.Δ.Α.Π. και Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ενώνουν δυνάμεις για πιο ανθεκτικούς Δήμους

Την ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας και την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των δήμων απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης συζήτησαν το Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων (Ελ.Δ.Α.Π.) και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ αντιπροσωπείας του Δικτύου και του υπουργού Ευάγγελου Τουρνά.

Της αντιπροσωπείας του Ελ.Δ.Α.Π. ηγήθηκε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προβλέπει το ήδη υπογεγραμμένο Μνημόνιο Συνεργασίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην υλοποίηση κοινών δράσεων, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν την ετοιμότητα και την προσαρμοστικότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι σε φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα, συμβάλλοντας παράλληλα στην αποτελεσματικότερη πρόληψη και διαχείριση κρίσεων.

Όπως επισημάνθηκε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική προστασία και στην προσαρμογή των πόλεων στις σύγχρονες περιβαλλοντικές προκλήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, Υπουργείο και Ελ.Δ.Α.Π. επαναβεβαίωσαν τη βούλησή τους για στενή, συστηματική και διαρκή συνεργασία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, εκ μέρους του Ελ.Δ.Α.Π., ο ειδικός σύμβουλος του προέδρου Δ.Σ. Βασίλης Κρητικός, η διευθύντρια Διοίκησης και Ανάπτυξης Χρύσα Κοντάκη και ο επιστημονικός συνεργάτης του Δικτύου Αντώνης Αντωνόπουλος.

Τελευταία άρθρα

Στην Αλεξανδρούπολη για τις υποδομές ο Γ. Βρούτσης

Από κοντά τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης είδε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Ιωάννης Βρούτσης που…

8 ώρες ago

Συνάντηση Κ. Μουτζούρη με αντιπροσωπεία από το Αλιαγά της Τουρκίας

Οι προοπτικές ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, η ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς και η διεύρυνση των…

11 ώρες ago

Επικοινωνία μέσω Post-it στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Τη δυνατότητα σε κάθε δημότη, αλλά και σε κάθε επισκέπτη, να υποβάλει εύκολα και γρήγορα…

12 ώρες ago

Το πρώτο παγκάκι «διπλής όψης» στην Ελλάδα τοποθετήθηκε στον Άλιμο

Ένα πρωτότυπο παγκάκι «διπλής όψης», το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλέγουν προς…

12 ώρες ago

Μέτρα προστασίας από τη ζέστη λαμβάνουν οι δήμοι

Μέτρα προστασίας για όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού παίρνουν οι δήμοι, που ανοίγουν…

12 ώρες ago

Ενισχύονται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών σε Ελληνικό & Αργυρούπολη

Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης προχωρά προληπτικά σε έκτακτη εφαρμογή προνυμφοκτονίας σε όλα τα φρεάτια…

12 ώρες ago