Περιφέρεια Αττικής

Σημαντικά έργα υποδομής στο Χαϊδάρι

Τα έργα που υλοποιούνται στο Χαϊδάρι, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής είδε από κοντά, συνοδευόμενος από το δήμαρχο της πόλης ο Περιφερειάρχης.

Πρόκειται για έργα αναβάθμισης των βασικών υποδομών και της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, συνολικού προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ, με έμφαση στις αντιπλημμυρικές υποδομές, στην εμβληματική βιοκλιματική αναβάθμιση Αστυθέας και Ελαιώνα και στις παρεμβάσεις αναβάθμισης πολιτιστικών και αθλητικών χώρων.

Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης, δήμαρχος και Περιφερειάρχης εστίασαν στα υπό εξέλιξη έργα και δράσεις.

Αυτά αφορούν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης και την ενίσχυση των υποδομών αποχέτευσης και ομβρίων υδάτων, την επέκταση των σχολικών μονάδων και των παιδικών σταθμών, καθώς και παρεμβάσεις που συνδέονται με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, και την εξυπηρέτηση των ειδικών δομών που λειτουργούν στην περιοχή, όπως τα νοσοκομεία και τα στρατόπεδα.

Ειδικότερα, βαρύτητα δόθηκε στη βιοκλιματική και ενεργειακή αναβάθμιση των περιοχών Αστυθέας και Ελαιώνα, , με προϋπολογισμό 4.340.000 ευρώ

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στις οδούς Στρατηγού Καραϊσκάκη, Λακωνίας, Πλαταιών και Επαύλεως, καθώς και στις πλατείες Ηρώων (και τμήμα της οδού Κριεζώτου), Δημοκρατίας, Ελευθερίας, Αιγίνης, Πίνδου και Θερμοπυλών, Σπύρου Νάκου και Κολοκοτρώνη καθώς και σε τμήμα της ομώνυμης οδού.

Παράλληλα, σύσκεψη τέθηκαν επίσης επί τάπητος

  • Η κατασκευή του κεντρικού συλλεκτήρα ομβρίων υδάτων στην περιοχή, συνολικού προϋπολογισμού 8.705.000 ευρώ,
  • Η ενεργειακή αναβάθμιση και ανακατασκευή της Στέγης Πολιτισμού Δήμου Χαϊδαρίου (πρώην ΝΕΛΕ), προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.
  • Η αναπαλαίωση διατηρητέου κτηρίου επί της οδού Κύπρου, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ, που πρόκειται να αξιοποιηθεί για τη φιλοξενία πολιτιστικών τμημάτων και δραστηριοτήτων του Δήμου Χαϊδαρίου και
  • Η δημιουργία κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης με τη μέθοδο «Μπαλόνι», συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, που θα ενισχύσει σημαντικά τις αθλητικές υποδομές της περιοχής.
Share

Τελευταία άρθρα

Ρόδος – Κολιάδης για την υπόθεση «Χωριάτικο»: Τι απάντησε για τις συναντήσεις με εμπλεκόμενα πρόσωπα και το έγγραφο της Αρχής Διαφάνειας

Διευκρινίσεις για τις επαφές του με πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην αστυνομική έρευνα για την υπόθεση…

2 ώρες ago

ΕΛ.Α.Σ.: Πολιτική παρέμβαση για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης παράλληλα με το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Καλαμάτα

Με μια ανοιχτή πολιτική εκδήλωση για το παρόν και το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρεμβαίνει…

3 ώρες ago

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης και «Χαμόγελο του Παιδιού» ενώνουν δυνάμεις για την προστασία των παιδιών

Στην ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, της υποστήριξης των οικογενειών και της φροντίδας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων…

5 ώρες ago

Ωρωπός: Βανδαλισμοί σε περίπου 40 τάφους στο Κοιμητήριο Νέων Παλατίων – Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Σοβαρό περιστατικό βανδαλισμού σημειώθηκε στο Δημοτικό Κοιμητήριο Νέων Παλατίων του Δήμου Ωρωπού, όπου άγνωστοι προκάλεσαν…

5 ώρες ago

Αυτοδιοίκηση 2030: Κραυγή αγωνίας από τους δημάρχους για υποστελέχωση, χρηματοδότηση και καθυστερήσεις στα έργα

Οι προκλήσεις της σύγχρονης διοίκησης, οι προοπτικές της τοπικής ανάπτυξης και η ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης…

5 ώρες ago

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για 75 προσλήψεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Η ΔΥΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026 την ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων της προκήρυξης…

6 ώρες ago