Τα έργα που υλοποιούνται στο Χαϊδάρι, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής είδε από κοντά, συνοδευόμενος από το δήμαρχο της πόλης ο Περιφερειάρχης.
Πρόκειται για έργα αναβάθμισης των βασικών υποδομών και της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, συνολικού προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ, με έμφαση στις αντιπλημμυρικές υποδομές, στην εμβληματική βιοκλιματική αναβάθμιση Αστυθέας και Ελαιώνα και στις παρεμβάσεις αναβάθμισης πολιτιστικών και αθλητικών χώρων.
Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης, δήμαρχος και Περιφερειάρχης εστίασαν στα υπό εξέλιξη έργα και δράσεις.
Αυτά αφορούν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης και την ενίσχυση των υποδομών αποχέτευσης και ομβρίων υδάτων, την επέκταση των σχολικών μονάδων και των παιδικών σταθμών, καθώς και παρεμβάσεις που συνδέονται με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, και την εξυπηρέτηση των ειδικών δομών που λειτουργούν στην περιοχή, όπως τα νοσοκομεία και τα στρατόπεδα.
Ειδικότερα, βαρύτητα δόθηκε στη βιοκλιματική και ενεργειακή αναβάθμιση των περιοχών Αστυθέας και Ελαιώνα, , με προϋπολογισμό 4.340.000 ευρώ
Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στις οδούς Στρατηγού Καραϊσκάκη, Λακωνίας, Πλαταιών και Επαύλεως, καθώς και στις πλατείες Ηρώων (και τμήμα της οδού Κριεζώτου), Δημοκρατίας, Ελευθερίας, Αιγίνης, Πίνδου και Θερμοπυλών, Σπύρου Νάκου και Κολοκοτρώνη καθώς και σε τμήμα της ομώνυμης οδού.
Παράλληλα, σύσκεψη τέθηκαν επίσης επί τάπητος
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, μαθητών και οικογενειών, γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του…
Μία ακόμη σημαντική διάκριση απέσπασε η Περιφέρεια Αττικής, κατακτώντας για πρώτη φορά το Χρυσό Βραβείο…
Η σταθερή συμβολή και τη γενικότερη βοήθεια της ΕΕΤΑΑ στη στήριξη των δήμων, θέτοντας τις…
Αλλαγές στο πλαίσιο μετατάξεων και αποσπάσεων των μουσικών που υπηρετούν στους δήμους φέρνει με εγκύκλιό…
Στην επίλυση διαφορών, χωρίς πολυετείς διαδικασίες αποσκοπεί ο νέος Κώδικας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών που θα…
Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ για μαθητές σε Μάνδρα και Μέγαρα αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας,…