Περιφέρεια Αττικής

Ο Εσωτερικός Έλεγχος στην ημερίδα για τη διαφάνεια

Στην εφαρμογή αυστηρών πρωτοκόλλων εσωτερικού ελέγχου σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας των μηχανισμών της Περιφέρειας Αττικής και στην προσπάθεια της περιφερειακής Αρχής για την εξάλειψη παθογενειών και δυσλειτουργιών, που επηρεάζουν επί δεκαετίες τη λειτουργία των υπηρεσιών των φορέων διοίκησης αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής κατά την τοποθέτησή του στην ημερίδα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας «Ο εσωτερικός έλεγχος στη δημόσια διοίκηση: θεσμοθέτηση, εφαρμογή, προοπτική».

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής διοίκησης μίλησε για την πραγματική συμβολή του εσωτερικού ελέγχου στην αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών του συστήματος διακυβέρνησης και την προστασία κάθε διοικητικού μηχανισμού από εξωγενείς πιέσεις.

Πρώτιστος στόχος της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής είναι να αποτελέσει υπόδειγμα διαφανούς και αποτελεσματικής διοίκησης, μέσα από την ανάπτυξη μίας κουλτούρας ευθύνης και διαφάνειας στο διοικητικό μηχανισμό.

Όπως επισημάνθηκε: «Ο Εσωτερικός Έλεγχος δεν είναι ένα εργαλείο “αστυνόμευσης”, αλλά θεσμικός σύμμαχος, που αποφέρει μετρήσιμα αποτελέσματα»

Στο θεματικό πάνελ, που συντόνισε η επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ακεραιότητας και Λογοδοσίας της ΕΑΔ Μαρία Κωνσταντινίδου, συμμετείχαν επίσης ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γεώργιος Πιτσιλής, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ Κωνσταντίνος Μασσέλος, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος, ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνταντέλλος.

Τελευταία άρθρα

Πάνω από 65.000 στρέμματα έγιναν στάχτη σε Βοιωτία & Αττική

Δορυφορικός χάρτης αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής.

17 ώρες ago

4ο Φεστιβάλ Σφουγγαρά στη Κάλυμνο: Κατάδυση στην ψυχή του νησιού

Φόρος τιμής στους σφουγγαράδες που κατέβαιναν στα σκοτεινά βάθη, μετατρέποντας τον φόβο σε δύναμη και…

17 ώρες ago

Παρέμβαση δημάρχου Τυρνάβου για στήριξη των πληγέντων παραγωγών

Ζητά την άμεση ενεργοποίηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών για την καταγραφή και αποζημίωση των ζημιών…

18 ώρες ago

Δήμος Αγ. Δημητρίου: Συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των πυρόπληκτων

"Η αλληλεγγύη είναι η ισχυρότερη δύναμή μας και το αποδεικνύουμε στην πράξη".

18 ώρες ago

Άγ. Νικόλαος: Απόφαση για έκδοση οικοδομικών αδειών σε περιοχές εκτός σχεδίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την εισήγηση του Δημάρχου για τη συνέχιση της έκδοσης οικοδομικών…

18 ώρες ago

Ξεκίνησε η 35η Έκθεση Βιβλίου Ναυπλίου

Μέχρι και τις 23 το μήνα θα είναι ανοιχτή η 35η Έκθεση Βιβλίου Ναυπλίου, που…

18 ώρες ago