Σα. Απρ 20th, 2024

Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ενισχύει με 8,5 εκατ. το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Το ποσό των 8,5 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από το επιχειρησιακό της πρόγραμμα, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ) για την προμήθεια καινούργιου επιστημονικού, εργαστηριακού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει κυρίως επιστημονικά όργανα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περιφερειακές συσκευές και λογισμικό, εποπτικά μέσα διδασκαλίας, καθώς και έπιπλα για αίθουσες, αμφιθέατρα και εργαστήρια.

Οι νέες αυτές προμήθειες θα καλύψουν ανάγκες σε σχολές, τμήματα και βιβλιοθήκες του Δ.Π.Θ., όπως επίσης στο Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου του πανεπιστημίου στην Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα.

Ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος επισκέφτηκε την πρυτανεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και συναντήθηκε με τον πρύτανη Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και τους αντιπρυτάνεις Φώτη Μάρη και Μαρία Μιχαλοπούλου.

Σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι το « Δ.Π.Θ. μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής μας με τρόπο ουσιαστικό. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στέκεται δίπλα στο πανεπιστήμιο και είναι αρωγός στις προσπάθειές του για περαιτέρω αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του έργου».