Στον Δήμο Λοκρών ήταν αφιερωμένη η σημερινή μέρα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού. Παρουσιάστηκε το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας 2026-2030, στο Δημοτικό Συμβούλιο και συζητήθηκε η αξιοποίησή του προς εξυπηρέτηση των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της περιοχής.
Είχε προηγηθεί επίσκεψη:
– Στο λιμάνι Αρκίτσας, όπου ολοκληρώθηκε δίνοντας αναπτυξιακή ώθηση στην ευρύτερη περιοχή.
-Στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μαλεσίνας. Το κτιριακό έργο ολοκληρώθηκε και δρομολογούνται πλέον διαδικασίες εξοπλισμού και στελέχωσης σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση του οδικού έργου Αταλάντη – Ζέλι που άμεσα πλέον δημοπρατείται.
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη: “Ανταποκριθήκαμε σε αιτήματα της Δημοτικής Αρχής και αναλύσαμε τον προγραμματισμό μας για τα εξής:
✅Χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ, από το «ΠΠΑ Στερεάς Ελλάδας 2026 – 2030», για να αποκτήσει επιτέλους στίβο με ταρτάν το γήπεδο Αταλάντης.
– Διερευνάται με θετική προδιάθεση η χρηματοδότηση για την κατασκευή γηπέδων μπάσκετ και τένις σε παρακείμενο χώρο.
✅Το έργο βελτίωσης της οδού «Έξαρχος – Ορχομενός», που αποτελεί εκκρεμότητα πολλών ετών. Για την επιτάχυνση της υλοποίησης προβλέπεται η τμηματική κατασκευή του έργου αρχικά στο βόρειο τμήμα.
✅Το προγράμματα έργων εσωτερική και αγροτικής οδοποιίας, συνολικού ύψους 20.000.000 ευρώ.
✅Την ανοικτή πρόσκληση χρηματοδότησης έργων ύδρευσης, στην οποία μπορούν να κατατίθενται σχετικές προτάσεις.
Στα όρια του Δήμου Λοκρών, ολοκληρώθηκαν ή είναι σε εξέλιξη:
– Έργα Πολιτισμού, όπως η ανάπλαση και ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου Κύνου Λιβανατών, που ξεκινά την επόμενη περίοδο από το ΥΠΠΟ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
– Έργα Υποδομών, όπως η επέκταση του αρδευτικού δικτύου στο Καλαπόδι και η κατασκευή πηγαδιών άρδευσης στις Λιβανάτες.
– Έργα Αθλητισμού, όπως η αναβάθμιση του γηπέδου Μεγαπλάτανου, που απολαμβάνουν ήδη οι αθλούμενοι.
– 3 κοινωνικές δομές του Δήμου με πόρους 1.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.
– Έργα και δράσεις Πολιτικής Προστασίας, όπως η χρηματοδότηση για την προμήθεια εξοπλισμού.
– Παρεμβάσεις, όπως η χρηματοδότηση για την τοποθέτηση διχτυών προστασίας λουόμενων από τις μέδουσες στις 5 βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» παραλίες του Δήμου Λοκρών”.
Το έργο προχωρά, μετά την υπέρβαση μιας σειράς θεσμικών, αδειοδοτικών και γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.
Η Περιφέρεια Αττικής συνέβαλε αποφασιστικά στην προώθηση και ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών για την υλοποίηση…
Μεγάλο βήμα για την παράκαμψη του κέντρου της Ναυπάκτου.
Νέα στοιχεία για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική παρουσιάζουν οι δορυφορικές εικόνες,…
Συγκρούστηκε με τα συντρίμμια.
Ενισχύεται και η αντιπλημμυρική θωράκιση.