Σύγρουση μεγατόνων Ζέρβα – Τσαβλή στη Θεσσαλονίκη – Το παρασκήνιο της θυελλώδους συνεδρίασης και η διαγραφή

Σοβαρές παρενέργειες στην διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης προκάλεσαν οι παράτυποι εμβολιασμοί σε δύο ιδρύματα της συμπρωτεύουσας.

Λίγα 24ωρα μετά την «καρατόμηση» της Δήμητρας Ακριτίδου από τη θέση της αντιδημάρχου Παιδείας, ήρθε η διαγραφή του Δρόσου Τσαβλή από τη δημοτική παράταξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα, ως απότοκο των καταγγελιών για εμπλοκή του στους «εκτός σειράς» εμβολιασμούς στο ίδρυμα Άγιος Παντελεήμων, όπου ο ίδιος εργάζεται ως υγειονομικός.

Η αποχώρηση του μέχρι πρότινος προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ωστόσο πήρε σοβαρές διαστάσεις μετά την άρνηση του κ. Τσαβλή να παραιτηθεί από το αξίωμά του κατόπιν του αιτήματος του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα μιλώντας σε δημοσιογράφους το μεσημέρι του Σαββάτου ο κ. Τσάβλης έδωσε διευκρινίσεις για την υπόθεση των εμβολιασμών, ενώ δήλωσε πως οι κινήσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης κρύβουν πολιτικές σκοπιμότητες, με τον ίδιο να αρνείται κατηγορηματικά να παραιτηθεί.

Ένα 24ωρο αργότερα στην επεισοδιακή συνεδρίαση της διοικούσας παράταξης αποφασίστηκε ομόφωνα η διαγραφή του Δρόσου Τσαβλή από την ομάδα Ζέρβα, ενώ νωρίτερα προηγήθηκε η αποπομπή του ίδιου και της Δήμητρας Ακριτίδου από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι με απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας αναλαμβάνει η Στεφανία Τανιμανίδου, ως αντιδήμαρχος Διαδημοτικής Συνεργασίας, Απόδημου Ελληνισμού και Παιδείας. Αναφορικά με τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Κυριακή έκτακτη συνεδρίαση με τη διοικούσα παράταξη να προτείνει νέο πρόσωπο για τη θέση του προέδρου.

Σε τεταμμένο κλίμα η συνεδρίαση – Την επομένη Κυριακή αποφασίζεται ο νέος πρόεδρος

Θυελλώδης ήταν η σύσκεψη της Κυριακής όπου αποφασίστηκε η οριστική διαγραφή Τσαβλή.

Κατά την ψηφοφορία όλοι ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της διαγραφής του κ. Τσαβλή, αν και σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί από τα μέλη της ομάδας έδειξαν να κατανοούν τις εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος, ωστόσο, όπως επισήμαναν υπάρχει θέμα πολιτικό στην υπόθεση.

Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε μέλη της δημοτικής παράταξης πριν την επίμαχη συνεδρίαση επιχείρησαν να τον μεταπείσουν για να παραιτηθεί, ώστε να μη προχωρήσει η διαγραφή του.

«Και η Ακριτίδου και ο Τσαβλής είναι φίλοι μου αλλά το θέμα είναι πολιτικό και όχι ζήτημα προσωπικών σχέσεων», είπε ο δήμαρχος στο τέλος της συνεδρίασης. Έστειλε μήνυμα στην ομάδα του για πολλή δουλειά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Θα πορευτούμε όλοι μαζί μας περιμένει πολλή δουλειά».

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Ζέρβας ζήτησε εκ νέου την παραίτηση από τον κ. Τσαβλή, λέγοντας πως το θέμα είναι πολιτικό και ζήτημα αρχής.

Παίρνοντας το λόγο ο πρώην πλέον πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ζήτησε «να μάθει για ποιο λόγο κατηγορείται και για ποιο λόγο έχει στηθεί αυτό το δικαστήριο». «Γιατί κατηγορούμαι ακριβώς όταν δεν με έχει καλέσει κανένας εισαγγελέας, όταν δεν έχει ασχοληθεί η δικαιοσύνη με το όνομά μου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβλής, σημειώνοντας ότι ο ίδιος βρίσκεται με την ιατρική του ιδιότητα στο ίδρυμα.

Σύμφωνα με το voria.gr, ο δήμαρχος φέρεται να είπε στον κ. Τσαβλή ότι έπρεπε να τον ενημερώσει για την όλη την υπόθεση και πως «θα μπορούσε αντί να καλέσει συγγενικά του πρόσωπα να εμβολιαστούν, να ζητούσε να πάνε στο ίδρυμα για εμβολιασμό είτε εργαζόμενοι στη βάρδια της Καθαριότητας είτε της δημοτικής αστυνομίας».

«Εκείνη την ώρα τρέχαμε να εμβολιάσουμε. Είχαμε ένα 20λεπτο μόνο στη διάθεσή μας. Ο χρόνος έτρεχε. Άσκησα το καθήκον μου το ιατρικό και μέρα με τη μέρα δικαιώνομαι», σημείωσε ο κ. Τσαβλής, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Λίγο πριν την αποχώρησή του ο κ. Τσαβλής τόνισε πως θα δικαιωθεί και πως θα καλέσει όλους να του ζητήσουν συγγνώμη γι΄ αυτόν τον διασυρμό του τόσο από τον δήμαρχο όσο και από τους συναδέρφους του που ψηφίζουν τη διαγραφή του χωρίς να έχουν στοιχεία.