Πε. Απρ 18th, 2024

Μύρισε εκλογές στη Θεσσαλονίκη – Ανακοινώθηκε ο πρώτος αντίπαλος του Ζέρβα

Παρότι από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές μας χωρίζουν περισσότερο από δυόμιση χρόνια στον δήμο Θεσσαλονίκης, ήδη από το βράδυ των δημοτικών εκλογών μιλούν για τις επομένες.

Από τη μία ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας κάνει κινήσεις για τη συγκρότηση μιας ενιαίας παράταξης, η οποία θα απαρτίζεται από όλους τους δημοτικούς συμβούλους που συμμετέχουν και στηρίζουν τη δημοτική αρχή, και από την άλλη σιγά σιγά ξεφυτρώνουν υποψηφιότητες για τον δημαρχιακό θώκο της συμπρωτεύουσας.

Αμέσως μετά λοιπόν την επίσημη ανακοίνωση του δημάρχου ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος, καθώς όπως τόνισε υπάρχει μια ουσιαστική ατζέντα για την πόλη με πλάνο οκταετίας, ο συγκοινωνιολόγος, Σταύρος Κωνσταντινίδης, βιάστηκε να ανακοινώσει μέσω facebook την πρόθεσή του να διεκδικήσει το αξίωμα του πρώτου πολίτη στη συμπρωτεύουσα.

Ο ίδιος όπως αναφέρει υπήρξε επιστημονικός σύμβουλος δέκα δημάρχων μεταξύ των οποίων του Γιάννη Μπουτάρη και του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως συμμετέχει στα κοινά του κεντρικού δήμου από το 1998, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις ευρωεκλογές του 2019 κατήλθε υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής.

Η ανάρτησή του:

«Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε πως θα είναι υποψηφιος το 2023. Το ίδιο σκέφτομαι κι εγώ, χωρίς καμία διάθεση ανταγωνισμού. Απλώς παράλληλες σκέψεις. Το 2023 θα ήθελα να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Θα είμαι μόνο 55 ετών! Χα,χα! Συμμετέχω ενεργά απο το 1998 στις δημοτικές μάχες του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είμαι γέννημα – θρέμμα της δυτικής Θεσσαλονίκης, που εμαθε την κεντρική πόλη δουλεύοντας απο τα 11 στο περίπτερο του πατέρα μου στον Βαρδάρη, και σπουδάζοντας μετά στο εμβληματικό Πολυτεχνείο της πόλης . Έχω κάνει μια μεγάλη πορεία στα επιστημονικά, πολιτικά, και κοινωνικά πράγματα της χώρας. Αρθρογραφώ στις εφημερίδες και στα μεγάλα site της χώρας για τουλάχιστον 20 χρόνια , έγραψα πέντε βιβλία, έχω πολιτικό πρόσωπο στην Αθήνα . Ξέρω τη ζωή απο το πεζοδρόμιο έως τα σαλόνια, αλλά παραμένω πιστός στο πρώτο.

Γύρισα το κόσμο και την Ελλάδα άπειρες φορές. Μέτρησα χιλιάδες πεζοδρόμια ένα – ένα σε όλη την χώρα, εκπονώντας περισσότερες απο 300 συγκοινωνιακές, πολεοδομικές καη περιβαλλοντικές μελέτες . Είμαι Συγκοινωνιολόγος και Πολιτικός Μηχανικός, και γνωρίζω τι είναι η πόλη και πως οι πολίτες οφείλουν να συγκροτήσουν μία συλλογική συνείδηση του δημοσίου χώρου. Ξέρω τους ανθρώπους της πόλης, τον καθένα ξεχωριστά και με ξέρουν καλά. Έδωσα εξετάσεις πολλές φορές . Πιστεύω ακράδαντα ότι οι πολίτες πείθονται απο τον οραματικό, μεταρρυθμιστικό λόγο εφόσον είναι τεκμηριωμένος και πειστικός. Υπήρξα επιστημονικός σύμβουλος 10 Δημάρχων μεταξύ των οποίων του Γιάννη Μπουτάρη, και τώρα του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Ξέρω τη δουλειά, καλά. Ξέρω τη Θεσσαλονίκη σαν τη παλάμη μου, αλλά αφουγκράζομαι και τον υπόγειο παλμό της σε όλες τις εκφάνσεις, σε όλες τις γραμμές της

. Δυτικά και ανατολικά. Ψηλά και προς τη θάλασσα . Εχω ζήσει 20 χρόνια στην Αθήνα, συμμετέχοντας ενεργά στην πολιτική ζωή σε όλα σχεδόν τα επίπεδα. Έμαθα καλά πως είναι η οπτική της πόλης απο εκεί . Προέρχομαι ως νέος απο την ανανεωτική αριστερά και σήμερα βρίσκομαι στον χώρο της φιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας. Προτεραιότητα για μένα η ψηφιακή και περιβαλλοντική σύγκλιση με την Ευρώπη, μια πράσινη και έξυπνη πόλη, μια πόλη της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, που δεν φοβάται τον ανταγωνισμό με την Αθήνα ούτε μοιρολατρεί και συνερίζεται απέναντί της. Αντίθετα φτιάχνει ένα νέο κάδρο για το 2030, στηριζόμενη στην νεανική κινητικότητα, στην μητροπολιτική προοπτική , στην δυνατότητες της περιφερειακής ενδοχώρας, και στις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που ξεδιπλώνονται . Κατοχυρώνει την αυτονομία της χωρίς κόμπλεξ, γίνεται Ευρωπαϊκή πόλη .

Περίμενα και παρατηρούσα χρόνια αλλά ξέρω ότι ίσως μπορούμε πια. Δεν αντιδικούμε με κανέναν, αλλά προχωρούμε μπροστά. Ένα σύγχρονο και μοντέρνο κίνημα της πόλης, χωρίς κομματικά βαρίδια αλλά με ιδεολογική και θεωρητική συγκρότηση . Σας περιμένω να ετοιμάσουμε σιγά- σιγά το μέλλον. Στην εποχή μας δεν υπάρχουν ούτε χρίσματα ούτε κόμματα στις τοπικές κοινωνίες, υπάρχει μόνο πολιτικός λόγος, αυτοδιοικητική ενσυναίσθηση, γνώση και σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων της χώρας, μια κεντρική ευρωπαϊκή αντίληψη . Όσο και αν στη ρευστότητα της ζωής και των προβλημάτων της, είναι πρόωρο να μιλάς για το 2023 καταθέτω φωναχτά την σκέψη μου, και την μοιράζομαι μαζί σας και θα σας ρωτήσω την κρίσιμη στιγμή. Σήμερα απλά μου δόθηκε η ευκαιρία».