Τε. Απρ 24th, 2024

Δυσαρέσκεια για τον «άφαντο» υποψήφιο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ – Παραιτήσεις προ των πυλών

Σαν βόμβα μεγατόνων έσκασε η είδηση ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Θεσσαλίας, Νίκος Τσιλιμίγκας τιμά -πλέον- με την παρουσία του τα περιφερειακά συμβούλια.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι περίπου έναν χρόνο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και οκτώ μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων για το νέο περιφερειακό συμβούλιο, ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ Νίκος Τσιλιμίγκας, έχει δώσει το «παρών» σε ελάχιστες συνεδριάσεις του οργάνου.

Την «αποκάλυψη» για την απόφαση Τσιλιμίγκα να παρίσταται στις συνεδριάσεις έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Τσιάρας μιλώντας προ ημερών στη Λέσχη 97,6.

Παράλληλα η στάση του επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία στην Καρδιά μας» έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του συνδυασμού, με συμβούλους να κάνουν λόγο για «ασυνεννοησία» και ανύπαρκτη αντιπολιτευτική γραμμή στην περιφέρεια Θεσσαλίας, προαναγγέλοντας ανεξαρτητοποιήσεις.

Χαρακτηριστικό τα κακού κλίματος που επικρατεί στην ομάδα Τσιλιμίγκα είναι το παράδειγμα του περιφερειακού συμβούλου Σταύρου Τραγάνη, ο οποίος πρόσφατατα δήλωσε ότι «η έλλειψη διάθεσης συνεννόησης και συνεργασίας είναι μια πραγματικότητα και υποδηλώνουν αδυναμία».

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες η παράταξη του Νίκου Τσιλιμίγκα εμφανίστηκε ζητώντας ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου με θέμα τον τουρισμό.