Αγοραστός – Παπαστεργίου δύο «ξένοι» στη Θεσσαλία: Το χρονικό της μεγάλης «κόντρας»

Περίπου επτά μήνες πέρασαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιφέρεια Θεσσαλίας, όταν ο «γαλάζιος» υποψήφιος δήμαρχος και  περιφερειάρχης βάδιζαν «αγκαζέ» την μεγάλη μάχη της κάλπης. Κι ενώ η έκβαση των εκλογών απέβη θετική και για τους δύο ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να βγει στην επιφάνεια μια κόντρα που θυσιάστηκε -προσωρινώς- στον βωμό της ομοψυχίας.

Τα μαχαίρια βγήκαν στην Θεσσαλία ανάμεσα στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

Αφορμή στάθηκε η απουσία του δεύτερου από Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας το προηγούμενο διάστημα, για το οποίο ο Αγοραστός κινητοποίησε το μισό υπουργικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος Τρικκαίων μάλιστα επέλεξε να δώσει το «παρών» σε αντίστοιχη διοργάνωση της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας με τον περιφερειάρχη να σχολιάζει δηκτικά: «Έβαλε προτεραιότητα το συνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας και όχι της Θεσσαλίας», για να λάβει σκληρή απάντηση από την πλευρά Παπαστεργίου: «Κλακαδόρους είχε αρκετούς, δεν χρειαζόταν έναν ακόμη κλακαδόρο πρόεδρο».

Στο ίδιο κλίμα ο Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε αναφορικά με το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Θεσσαλίας ότι οι διοργανωτές δεν δέχθηκαν συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΕ σε αντίθεση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Ζητήθηκε η συνδρομή της ΚΕΔΕ κι έγινε το αυτονόητο, δηλαδή οι Δήμοι ήταν εκεί και τοποθετήθηκαν».

Και ο «εμφύλιος» δεν σταματά εκεί καθώς στην πρόσφατη εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων, ο Κώστας Αγοραστός εξαπέλυσε φίλια πυρά κατά του δημάρχου της πόλης.

Ο Κώστας Αγοραστός στην ίδια εκδήλωση αναφέρθηκε επιστάμενα στην εξαιρετική συνεργασία με τον πρώην δήμαρχο Χρήστο Λάππα «που φτιάξαμε το Μουσείο Τσιτσάνη, σχεδιάσαμε τους ποδηλατόδρομος και τις αστικές αναπλάσεις κλπ.», για να συμπληρώσει «εξυπνάδα είναι όταν νοιάζεσαι τους ανθρώπους και κάνεις έργα γι’ αυτούς. Και τελικά καλύτερα ένα γραμμάριο έργα παρά… ένας τόνος θεωρία».

Όταν με το πέρας της εκδήλωσης δέχθηκε ερωτήσεις για αυτή τη κόντρα με τον Παπαστεργίου ο Αγοραστός απάντησε: «Μα τι κόντρα να έχω εγώ με τον Παπαστεργίου; ίσα-ίσα που τον αγαπάω και τον βοηθάω δημοπρατώντας συνεχώς έργα για τα Τρίκαλα και ενισχύοντας με χρήματα της κοινωνικές δομές του κλπ.. Περιμένω δε να προχωρήσει και τα ΣΒΑΚ, για τις αστικές αναπλάσεις καθώς έχω ήδη εγκρίνει από πολύ καιρό τα κονδύλια».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τρικκαίων δήλωσε:«Αν και στην πρώτη σειρά… τίποτα δεν άκουσα».

Οι καλά γνωρίζοντες τα αυτοδιοικητικά της Θεσσαλίας υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια παλιά διαμάχη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο περιφερειακός θώκος Θεσσαλίας, αποτελεί το μήλον της έριδος για τους δύο έμπειρους αυτοδιοικητικούς.