Χατζηθεοδοσίου: Δηλώνει πρόθεση υποψηφιότητας για την Περιφέρεια Αττικής με αιχμή υποδομές και τοπική οικονομία
Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή συνέντευξή του στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα PitsouniCity.
Όπως επισημαίνει, «είναι στις προθέσεις μου να είμαι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής. Ως ενεργός πολίτης – και βεβαίως ως πρόεδρος ενός μεγάλου φορέα όπως είναι το ΕΕΑ – ενδιαφέρομαι πάρα πολύ για την πορεία της Περιφέρειας», υπογραμμίζοντας ότι η Αττική αφορά «ουσιαστικά τη μισή Ελλάδα» και απαιτεί πολιτικές που βελτιώνουν απτά την καθημερινότητα των πολιτών.
Θέτει ως βασικές προτεραιότητες τις υποδομές, με έμφαση σε αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, ώστε «να μην ξαναδούμε εικόνες καταστροφής», καθώς και εκτεταμένες δεντροφυτεύσεις και αναδασώσεις, αξιοποιώντας την εμπειρία του ΕΕΑ που ήδη σχεδιάζει παρεμβάσεις σε 15 δήμους.
Παράλληλα, δίνει ιδιαίτερο βάρος στην τοπική οικονομία, αναφέροντας ως παραδείγματα τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου σε Αγία Βαρβάρα και Νέα Σμύρνη, αλλά και το εγχείρημα «Agora Athens», σημειώνοντας ότι «αν ένας φορέας όπως το ΕΕΑ μπορεί να βελτιώσει τις ζωές των πολιτών, μια ολόκληρη Περιφέρεια μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα».
Καταλήγοντας, τονίζει πως η Αττική χρειάζεται «όραμα και μεράκι», συνεργασία με τους δήμους και ανθρώπους «χωρίς κομματικές αγκυλώσεις», με επίκεντρο – όπως λέει – «τον άνθρωπο και όχι έργα βιτρίνας».