Πε. Μαρ 28th, 2024

Σε Λαμία και Λάρισα ο Λευτέρης Αυγενάκης για στήριξη σε Σπανό και Αγοραστό

Έχει μηδενίσει τις αποστάσεις ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, «οργώνοντας» ολόκληρη την επικράτεια, προκειμένου να επιτύχει την απόλυτη συσπείρωση της «γαλάζιας» παράταξης εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Χθες ο κ. Αυγενάκης μετέβη στον Έβρο και την Ροδόπη, μεταφέροντας την στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελο Λαμπάκη και τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστο Μέτιο.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο γραμματέας της ΝΔ  βρέθηκε στην Λαμία, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με βουλευτές και προέδρους ΝΟΔΕ της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με θέμα την στήριξη στον «εκλεκτό» της ΝΔ, Φάνη Σπανό, ως υποψήφιο για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ενώ το ίδιο βράδυ συμμετείχε σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λάρισας με θέμα: : «Η πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Κατά την επίσκεψή του στην Λαμία ο Λευτέρης Αυγενάκης παραχώρησε συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας, επισήμανε την ανάγκη να απομακρυνθεί άμεσα ο κυβερνητικός «θίασος» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενώ τόνισε ότι η ΝΔ προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα που θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Ο γραμματέας  του κόμματος τόνισε ότι η ραχοκοκαλιά για την αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ είναι η αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το επιτελείο της ΝΔ, να εκλεγούν σοβαροί και συνεπείς αντιπρόσωποι που συνεργαζόμενοι με την κυβέρνηση θα παράξει αξιόλογο έργο.

Με τα παραπάνω κριτήρια οι επιτελείς της Πειραιώς επέλεξαν τον Φάνη Σπανό, ως υποψήφιο για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος σύμφωνα με τον γραμματέα της ΝΔ αποτελεί «ενδιαφέρουσα περίπτωση υποψηφίου, ο οποίος καλείται να συνεχίσει το αξιόλογο του Κώστα Μπακογιάννη. Ο Φάνης Σπανός είναι φρέσκος, νέος, σπιρτάτος και κυρίως αποτελεσματικός, γιατί αυτό μετράει στην αυτοδιοίκηση το αποτέλεσμα. Ο Κώστας Μπακογιάννης το έδειξε, ως περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και νωρίτερα δήμαρχος Καρπενησίου, τώρα ο Φάνης  Σπανός καλείται να δυναμώσει και να επικαιροποιήσει  το έργο του περιφερειάρχη, έχοντας μια μεγαλύτερη ευθύνη την εμπιστοσύνη του προέδρου και των στελεχών της ΝΔ.»

Ο Κ. Αυγενάκης συνέχισε αναφερόμενος στον υποψήφιο περιφερειάρχη Φάνη Σπανό λέγοντας : «Πιστεύουμε στην ετυμηγορία των τοπικών κοινωνιών και στις προσωπικότητες που αναδεικνύονται μέσα από την κοινωνία . Ο Φάνης Σπανός εξελέγη στις προηγούμενες εκλογές με σταυρό στην περιφέρεια και κατάφερε να υπηρετήσει από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη το σημαντικό έργο που του ανέθεσε ο εν ενεργεία περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης.»

Ενώ στο τέλος τόνισε ότι ο «εκλεκτός» της ΝΔ, πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους υποψηφίους της ΝΔ, για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές: «Πιστεύουμε στην επιλογή προσώπων φρέσκων και δυναμικών αλλά κυρίως αποτελεσματικών. Αυτοδιοίκηση ίσον αποτέλεσμα, αμεσότητα και γρήγορα αντανακλαστικά διότι αυτό χρειάζονται οι πολίτες κι αυτό επιβάλουν οι συνθήκες.»

Σύμφωνα με το ίδιο πνεύμα ο γραμματέας της ΝΔ μετέφερε, κατά την επίσκεψή του στην Λάρισα την στήριξη του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πρόσωπο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού και παράλληλα δήλωσε ότι σύσσωμη η ΝΔ θα σταθεί στο «πλευρό» της Ρένας Καραλαριώτου για την διεκδίκηση του δήμου Λάρισας, στέλνοντας μήνυμα ενότητας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Οι επικείμενες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού είναι μια “μάχη” για το μέλλον των τοπικών μας κοινωνιών! Χρειάζεται όραμα, αποφασιστικότητα, κοινωνικό προφίλ και κυρίως αποτελεσματικότητα!

Γι’ αυτό η ΝΔ στηρίζει πρόσωπα με αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως τον έμπειρο αυτοδιοικητικό Κώστα Αγοραστό και παράλληλα χαιρετίζουμε ενωμένοι την πορεία προς τη διεκδίκηση του Δήμου Λαρισαίων από τη Ρένα Καραλαριώτου»