Κυ. Μάι 5th, 2024
Μάκης Κυριζίδης

Παρασκήνιο στη ΝΔ για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ήταν Σεπτέµβριος του 2016 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε για πρώτη φορά ως αρχηγός της Ν.∆. στη Θεσσαλονίκη για τη ∆ΕΘ. Ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους της πόλης που συνάντησε, µε τη χηµεία µεταξύ των δύο να είναι πολύ καλή.

Είχε προηγηθεί µια κοινή τους οµιλία σε εκδήλωση µαζί µε την Άννα ∆ιαµαντοπούλου, που είχε προκαλέσει συζητήσεις.

Σύµπτωση; Μπορεί. Πάντως όλοι τότε μιλούσαν για πολιτικό φλερτ ενόψει των επερχόµενων δηµοτικών εκλογών. Επακολούθησαν πολλά σχέδια επί χάρτου στην τοπική Ν.∆. για το ποιος θα είναι ο εκλεκτός του κόµµατος για τον κεντρικό δήµο, αλλά και η αποχώρηση από την κούρσα του Σταύρου Καλαφάτη, που άνοιξε την όρεξη σε πολλούς.

Ο περιφερειακός σύµβουλος Χάρης Αηδονόπουλος δήλωσε επίσηµα ότι θα είναι υποψήφιος, το ίδιο και ο δηµοτικός σύµβουλος Θεσσαλονίκης Μάκης Κυριζίδης (φωτ.), αλλά και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ ενδιαφέρον για τον δήµο δηλώνουν στο παρασκήνιο τόσο ο Γιώργος Ορφανός όσο και ο Ανδρέας Παπαµιµίκος.

Στην Πειραιώς έπεσε η πρόταση για τον Πάρι Μπίλλια, που ξεκίνησε να µαζεύει υπογραφές στήριξης, αλλά λέγεται ότι δεν συνάντησε σφοδρό ενθουσιασµό από τους φορείς της πόλης.

Ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που ακούστηκε επίσης, δηλώνει αφοσιωµένος µόνο στον ∆ήµο Πυλαίας-Χορτιάτη και έτοιµος για τη µάχη της έκτης εκλογής του.

Όσο για τη Βούλα Πατουλίδου, που ξαφνικά εµφανίστηκε σε διάφορες δηµοσκοπήσεις, έχει συµφωνήσει µε τον Απόστολο Τζιτζικώστα να δώσει µε τον συνδυασµό του τη µάχη της επανεκλογής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Έτσι το µεγάλο αίνιγµα που πρέπει να λύσει άµεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραµένει.