Πε. Μαρ 28th, 2024

Όλγα Γερούτη: Μια δυναμική υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη

Tην ψήφο των Αθηναίων διεκδικεί η Όλγα Γερούτη, φυσικοθεραπεύτρια στο επάγγελμα με ειδίκευση στο Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης και τις αγχώδεις διαταραχές.

Η ίδια είναι και εκπαιδευτικός φυσικοθεραπείας με πλήθος συμμετοχών ως ομιλήτρια σε πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια σχετικά με κοινωνικά και ιατρικά θέματα. Επίσης εργάστηκε ως φυσικοθεραπεύτρια στο Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, στις μονάδες υποστήριξης των αστέγων.

«Αγαπώ την πόλη μου και προσπαθώ να συνδράμω με κάθε τρόπο. Για αυτό και στις εκλογές με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη ‘Αθήνα Ψηλά’, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για να απελευθερώσουμε τη δυναμική της πόλης μας αλλάζοντας νοοτροπία απέναντι της» σημειώνει και εξηγεί τον κεντρικό άξονα του προγράμματος:

«Περιλαμβάνει τη διευθέτηση βασικών αναγκών της πόλης, όπως η ασφάλεια, η καθαριότητα, η προσβασιμότητα και φυσικά η ανάδειξη του πράσινου σε μεγάλους χώρους όπως ο Εθνικός Κήπος και το Πεδίον του Άρεως. Αφού καλύψουμε πρωτίστως τα όσα προαναφέρθηκαν, που χρήζουν καταλυτικής σημασίας για μια υγιή και λειτουργική πόλη, στόχος μας είναι η ριζική αναδιάταξη της λειτουργίας και των δομών της Αθήνας, που θα αντανακλά τον πολιτισμό που κρύβει το όνομά της και η ιστορία της.

Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η διαφύλαξη και η σωστή αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σημαντικών σημείων της πόλης που προσελκύουν και καταγράφουν σημαντικό τουριστικό ενδιαφέρον. Δημιουργώντας λοιπόν ευκαιρίες καίριες για την αναβάθμιση του ζωτικού χαρακτήρα και της λειτουργικότητας του κέντρου, η Αθήνα συνεχίζει να είναι ένας σημαντικός διεθνής τουριστικός προορισμός που αντικατοπτρίζει τη δύναμη και την ομορφιά της. Υλοποιώντας παρεμβάσεις που εστιάζουν στους δημόσιους χώρους, με προτεραιότητα την αναζωογόνηση του ιστορικού/εμπορικού κέντρου, αξιοποιώντας τον κρυμμένο θησαυρό της Αθήνας. Με δράσεις όπως ένα σχέδιο σταδιακού περιορισμού οχημάτων και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής, δίνοντας προτεραιότητα στον πεζό και στο ποδήλατο.»

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η ίδια στην αναβάθμιση της περιοχής γύρω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, μια περιοχή όπου μοιάζει ανεκμετάλλευτη και εγκαταλελειμμένη.

«Η δράση μας όμως δεν σταματάει εκεί. Δρομολογούμε την ανάπλαση κάθε περιοχής της Αθήνας με σκοπό τη δημιουργία του ωραιότερου ‘περιπάτου’ της Ευρώπης, αναδεικνύοντας τα κεντρικά σημεία της πόλης για έναν φιλικό προς κάθε επισκέπτη περίπατο».

Προτάσεις όμως υπάρχουν και για τα ζώα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη δημιουργίας μιας Αθήνας που θα είναι φιλική προς τα ζώα, σέβεται τις ανάγκες τους χωρίς να καταπατά τα δικαιώματα τους, αλλά δρώντας με σεβασμό προς τους πολίτες και τους δημόσιους χώρους.

«Φροντίζουμε λοιπόν για μια πόλη που αγκαλιάζει εξίσου κάθε τετράποδο φίλο μας. Η προσφορά στα ζώα είναι δείγμα παιδείας και πολιτισμού, κάτι που δεν θα μπορούσε να λείπει από μια Αθήνα φωτισμένη, μια Αθήνα Ψηλά. Υλοποιούμε λοιπόν εκπαιδευτικές δράσεις που στόχο έχουν να ενημερώσουν μικρούς και μεγάλους, να καλλιεργήσουν ενσυναίσθηση και υπευθυνότητα από και προς όλους. Φυσικά δε θα μπορούσαν να εκλείπουν μέτρα προστασίας αποκλειστικά για τη μέριμνα των αδέσποτων ζώων που κοσμούν απελπισμένα και αβοήθητα τα πεζοδρόμια και τα πάρκα της πόλης. Στόχος μας η λειτουργία δημοτικού κτηνιατρείου για τη στείρωση και τον εμβολιασμό όλων των αδέσποτων καθώς και για ιδιοκτήτες ζώων που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.»

Η Όλγα Γερούτη καταλήγει λέγοντας: «Η Αθήνα οφείλει να γίνει μια πόλη αντάξια του βεληνεκούς της. Να ορθώσει το ανάστημα της και να φωτίσει κάθε σκοτεινό σημείο του παρελθόντος. Να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσει μπροστά, προς την εξέλιξη και τη βελτίωση. Με στόχο, όραμα και αφοσίωση θα ανεβάσουμε την Αθήνα στο βάθρο που της αξίζει, Ψηλά!»