Πα. Μαρ 29th, 2024

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός Νίκος Βαφειάδης στο πλευρό του Μπακογιάννη

Ανάμεσα στα 229 ονόματα που ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος της πρωτεύουσας Κώστας  Μπακογιάννης, ξεχωρίζει αυτό του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων και πρώην αντιδημάρχου, Νίκου Βαφειάδη.

Ο Κώστας Μπακογιάννης είχε προαναγγείλει ότι στον συνδυασμό του θα «παντρέψει» την εμπειρία στελεχών της αυτοδιοίκησης με την όρεξη και το πάθος φρέσκων προσώπων. Και μιλώντας για εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, ο Νίκος Βαφειάδης αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές του Κώστα Μπακογιάννη για το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Αθήνα Ψηλά».

Ο ίδιος έχει διατελέσει  αντιδήμαρχος Αθηναίων επί Νικήτα Κακλαμάνη, πρόεδρος στην Εταιρία Ανάπτυξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ενώ σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Ο Νίκος Βαφειάδης μάλιστα, ο οποίος για την ιστορία είναι στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου της πρωτεύουσας από το 2006, έχει καταγράψει σημαντικά ρεκόρ σε σταυρούς για τα δεδομένα του δήμου, καθώς στις δημοτικές εκλογές του 2014 εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Αθήνα – Πόλη της ζωής μας».

Αναμφισβήτητα ο Νίκος Βαφειάδης αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», ενώ η πολυετής εμπειρία του στα πολιτικά πράγματα του δήμου, τον καθιστά άριστο γνώστη της ανθρωπογεωγραφίας της πρωτεύουσας, δίνοντας εξαιρετική ώθηση στον εκλεκτό της ΝΔ.

Η πείρα και η γνώση άλλωστε του Νίκου Βαφειάδη στην Αυτοδιοίκηση εκτιμήθηκε και από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον τίμησε με τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.